Timp de preparare: 2-3 ore
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- ceapa,
- foi de dafin,
- sare,
- piper,
- un ciolan de porc crud,
- 150-200ml vin rosu,
- rozmarin proaspat,
- usturoi,
- 2 morcovi
Mod de preparare:
Iei ciolanul siil cureti bine de par. Daca nu-ti place soricul poti sa-l cureti si de soric, dar aici e partea cea mai interesanta la sfarsit. Cureti 6-8 catei de usturoi si impanezi ciolanul cu usturoiul curatat. Apoi tai 4-5 cepe rondele. Nu trebuie sa tai foarte mica ceapa ca la sfarsit nici nu o mai vei recunoaste:-). Pui ciolanul condimentat cu sare si piper (eu nu folosesc vegeta) bine inclusiv pe langa os sa patrunda. Asezi ciolanul intr-o oala mai mare ca el cu capac. Pui o cana de apa, morcovii taiati bucati mai mari si-l dai la cuptor. Dupa vreo 40 de minute adauga si vinul dafinul si rozmarinul dar o crenguta. Focul sa fie mediu de la bun inceput. Il lasi acoperit pana simti la mana ca patrunde furculita usor pe langa os. Si-l tot intorci sa intre vinul si toate aromele in el. Cand intra usor furculita pe langa os lasa-l la foc fara capac sa-l rumenesti. Lasa-l sa se odihneasca putin si serveste-l in compania unu-i vin rosu rece. POFTA BUNA!
O reteta propusa de: andrei bouar (andy)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor