Lasagna, o versiune adaptata

12:07, 3 Iulie 2009 publicat în Retete culinare

O reteta clasica reinventata!

Timp de preparare: 45-60 min

Dificultate: medie

Ingrediente:

Ingrediente

Citeste si:
10 rețete internaționale de salată îndrăgite de români
10 rețete internaționale de...
  • -foi de lasagna (preferabil Barilla)

Pentru sos Bechamel (cum il fac eu):

  • -1/2 pachet de unt
  • -70 gr faina (2 linguri cu varf)
  • -700 ml lapte
  • -un praf de sare

Carnea

Citeste si:
Top destinatii in care sa-ti iei prietenii la drum in minivacanta...
Top destinatii in care sa-ti...
  • -500g carne tocata amestec vita+porc sau carne tocata de pui
  • -1 ceapa
  • -ulei
  • -500 ml suc de rosii
  • -piper negru/alb
  • -boia de ardei iute/ pudra chili
  • -busuioc/maghiran/condimente pentru carne tocata

Mod de preparare:
Sosul Bechamel
-Intr-o cratita de 1L se topeste untul
-Se ia de pe foc si se adauga faina, amestecand repede
-Se adauga laptele treptat, in timp ce amestecati, pt a evita formarea cocoloaselor
-Se adauga putina sare si se pune iar pe foc
-Amestecati in continuu, pana se formeaza un fel de budinca si o lasati sa dea un clocot

Prepararea carnii
-Se taie ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei
-Cand este calita ceapa, se adauga sosul de rosii
-Apoi se adauga carnea tocata si se amesteca pana se omogenizeaza
-Se adauga sare, piper, busuioc/maghiran/etc. dupa gust.
-Se lasa sa dea un clocot (cam 20 de minute se tine pe foc)



O reteta propusa de: Diana Stratulat (dyana88ro)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri