Timp de preparare: 45-60 min
Dificultate: medie
Ingrediente:
Ingrediente
- -foi de lasagna (preferabil Barilla)
Pentru sos Bechamel (cum il fac eu):
- -1/2 pachet de unt
- -70 gr faina (2 linguri cu varf)
- -700 ml lapte
- -un praf de sare
Carnea
- -500g carne tocata amestec vita+porc sau carne tocata de pui
- -1 ceapa
- -ulei
- -500 ml suc de rosii
- -piper negru/alb
- -boia de ardei iute/ pudra chili
- -busuioc/maghiran/condimente pentru carne tocata
Mod de preparare:
Sosul Bechamel
-Intr-o cratita de 1L se topeste untul
-Se ia de pe foc si se adauga faina, amestecand repede
-Se adauga laptele treptat, in timp ce amestecati, pt a evita formarea cocoloaselor
-Se adauga putina sare si se pune iar pe foc
-Amestecati in continuu, pana se formeaza un fel de budinca si o lasati sa dea un clocot
Prepararea carnii
-Se taie ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei
-Cand este calita ceapa, se adauga sosul de rosii
-Apoi se adauga carnea tocata si se amesteca pana se omogenizeaza
-Se adauga sare, piper, busuioc/maghiran/etc. dupa gust.
-Se lasa sa dea un clocot (cam 20 de minute se tine pe foc)
O reteta propusa de: Diana Stratulat (dyana88ro)
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana