Pisco Sour - un cocktail inedit pe baza de tuica (!). Bautura natioanala a peruanilor, incalzeste sufletele tuturor! :)

Timp de preparare: 20 minute

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 3 unitati tuica
  • 2 unitati sirop de zahar
  • 1 unitate suc de lime
  • 1 albus de ou
  • cuburi de gheata
  • scortisoara

Mod de preparare:
Amesteca in shaker tuica, siropul de zahar, sucul de lime cu 1 albus de ou si cuburi de gheata (nu exista un numar prestabilit, depinde cat de racoroasa vrei sa faci bautura), pana face o spuma alba.
Serveste imediat!

Mentiune:
Pisco sour este un cocktail peruan, facut pe baza de pisco. :) Pisco este bautura nationala din Peru, dar cum nu se gaseste la noi in tara, am inlocuit acest ingredient cu tuica. Tuica si pisco se aseamana la compozitie si gust in proportie de 99%.
Eu am ales sa servesc acest cocktail in pahare fara picior, de 200 de ml, pe care, evident, nu le-am umplut ochi.
Deasupra am presarat scortisoara - arata foarte bine pe spuma alba si completeaza foarte frumos gustul cocktail-ului.

O reteta propusa de: Martina Sima (martina)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cocktail cu tuica.