Dulci sau picante, calde sau reci, tartele ne vin in ajutor mai mult decat ne-am astepta fie ca le servim ca desert, fie la cina, fie ca antreu la o masa festiva.

Timp de preparare: 90 min

Dificultate: medie

Ingrediente (pentru 12 felii):

  • 200g.faina,
  • 4 oua,
  • 100g.unt sau margarina,
  • 500g.ceapa,
  • 100g.slanina afumata(bacon),
  • 1 lingura ulei,
  • 100g.cascaval(Edami),
  • 50g.cascaval afumat-Gouda,
  • 200g.smantana,
  • nucsoara pisata,
  • sare,
  • piper,
  • maghiran.

Mod de preparare:
1.Intr-un bol, se pune faina proaspat cernuta si se amesteca cu un ou , cu untul sau margarina taiata cubulete, cu sare si cu 2 linguri apa rece. Se amesteca cu mixerul, apoi din nou se lucreaza aluatul cu mainile si cu miscari rapide. Se acopera aluatul cu folie si se pune la frigider pentru 30 de minute.

2.Intre timp, se curata ceapa si se taie rondele subtiri (se poate folosi si ceapa rosie). Slanina se taie fasii si se frige in ulei, se adauga ceapa si se caleste 5 minute.

3.Pe planseta infainata se pune aluatul si se intinde intr-o foaie rotunda cu diametrul de 26 cm si grosimea de 3cm. Se aseaza foia intr-o forma rotunda, unsa si infainata. Se impunge aluatul cu furculita in mai multe locuri si se acopera cu amestecul de ceapa si slanina.

4.Cele doua sortimente de cascaval se rad pe razatoarea fina. Se amesteca ouale cu smantana, se adauga nucsoara , 1/2 din cantitatea de cascaval ras si se aseaza peste compozitia de ceapa.Se presara restul de cascaval ras si maghiran.Se coace timp de 30-40 minute la 200*C .

5.Tarta se serveste taiata ca si tortul si acompaniata de bere sau un vin alb sec , dupa preferinta.

O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tarta cu ceapa si slanina.