Timp de preparare: 25 min
Dificultate: redusa
Ingrediente (pentru o portie):
- 200g.muschi de vita fasonat,
- 15g.paine toast,(2 felii)
- 25g.cascaval,
- 50g. ciuperci proaspete,
- 30g.ceapa,
- 10 ml.ulei de masline,
- 100 ml. vin rosu semidulce,
- 20 ml.sos Worcestshire(din comert),
- 20g.unt,
- 50g.smantana,
- 50g.coacaze,
- 20 ml. coniac,
- sare,
- piper;
- Garnitura:orez natur;
Mod de preparare:
1.Se taie muschiul in 2 felii, se prajeste pe ambele parti in ulei de masline la foc mare circa 2 minute.
2.Muschiul de vita se pune pe crutoanele de paine ,deasupra cate o felie de cascaval subtire, apoi peste cascaval ciupercile proaspete. Se introduc la cuptor cele 2 bucati ce constituie o portie .Se lasa 5 minute la 200*C.
2.In uleiul ramas de la prajitul carnii ,se caleste ceapa ,se adauga coacazele si untul. Cand acestea se rumenesc, se sting cu vinul rosu ,sosul Worchestshire,se pune sare ,piper , smantana si coniacul.Sosul astfel pregatit se pune pe farfurie ,pe toata suprafata acesteia. Bucatile de carne se aseaza in mijlocul farfuriei.De jur imprejur se aseaza garnitura de orez natur. Se serveste cu un vin rosu sec.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice