Un aperitiv excelent!

Timp de preparare: 30 min

Dificultate: redusa

Ingrediente (pentru 6 persoane):

  • 4 dovlecei(cukkini),
  • 150g. branza de capra,
  • 80g.telemea de oaie,
  • 1 mar ,
  • 1 lamaie verde,
  • 4 fire de patrunjel verde,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare:
1.Se aleg dovlecei cat mai drepti , lunguieti.Se spala si li se taie capetele,apoi se taie in bastonase de aceasi grosime-2mm. fiecare, in lungime.
2.Se incinge uleiul intr-o tigaie mare.Se calesc dovleceii timp de 5 minute.Se sareaza si se pipereaza,apoi se scot pe o hartie absorbanta.
3.Se curata marul, se taie in doua, i se scoate casa semintelor si se rade pe razatoarea mare.Se stropeste cu suc de lamaie verde(limette)
4.Intr-un bol, se zdrobeste branza de capra cu furculita , sa adauga marul si telemeaua de oaie, de asemenea zdrobita cu furculita.Se sareaza si pipereaza.
5.Se captuseste fundul unui vas mic de Jena, dreptunghiular ,cu dovlecei,urmeaza crema de branza, din nou dovlecei ,crema de branza si se acopera cu dovlecei.
6.Se pune preparatul la frigider pentru 2 ore si se serveste rece si decorat cu fire de patrunjel verde.O bere merge excelent cu acest fel de mancare.

O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dovlecei cu branza de capra.