Miere, lapte, scortisoara... pana si Mos Martin s-ar lupta pentru-o felie de tort...:)
Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
Blat
- 250 g miere
- 7 linguri cu faina
- 2 lingurite cu nes
- 6 oua
- un paf de copt(stins cu lamaie)
- o lingurita de scortisoara
Crema
- 250 g zahar
- 200 g margarina
- 500 ml lapte
- 4 linguri faina
- 3 linguri coniac
Mod de preparare:
Pentru blat:
Amestecam mierea cu galbenusurile pana obtinem o crema consistenta. Apoi adaugam scortisoara si nesul.
Separat vom bate albusurile spuma...
Adaugam faina, praful de copt si albusurile batute spuma. Turnam aluatul obtinut intr-o tava de tort unsa si tapetata cu hartie speciala de copt.
Se coace la foc potrivit.
Pentru crema:
Caramelizam zaharul la foc mic, adaugam margarina si amestecam pana se topeste totul. Punem si laptele,din care am oprit 100ml si amestecam bine pana se topeste zaharul...
Intr-un vas separat amestecam laptele fiert cu faina... Turnam zaharul topit peste aceasta si vom amesteca continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.
O vom tine pe foc pana da intr-un clocot. O punem apoi la racorit, amestecam bine cu margarina,iar la final adauga coniacul .
Blatul taiat in doua se umple cu o parte din crema...cu restul ornam tortul,iar apoi o sa-l lasam la rece...
Arianna va doreste...
POFTA MARE!
O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT