Miere, lapte, scortisoara... pana si Mos Martin s-ar lupta pentru-o felie de tort...:)
Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
Blat
- 250 g miere
- 7 linguri cu faina
- 2 lingurite cu nes
- 6 oua
- un paf de copt(stins cu lamaie)
- o lingurita de scortisoara
Crema
- 250 g zahar
- 200 g margarina
- 500 ml lapte
- 4 linguri faina
- 3 linguri coniac
Mod de preparare:
Pentru blat:
Amestecam mierea cu galbenusurile pana obtinem o crema consistenta. Apoi adaugam scortisoara si nesul.
Separat vom bate albusurile spuma...
Adaugam faina, praful de copt si albusurile batute spuma. Turnam aluatul obtinut intr-o tava de tort unsa si tapetata cu hartie speciala de copt.
Se coace la foc potrivit.
Pentru crema:
Caramelizam zaharul la foc mic, adaugam margarina si amestecam pana se topeste totul. Punem si laptele,din care am oprit 100ml si amestecam bine pana se topeste zaharul...
Intr-un vas separat amestecam laptele fiert cu faina... Turnam zaharul topit peste aceasta si vom amesteca continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.
O vom tine pe foc pana da intr-un clocot. O punem apoi la racorit, amestecam bine cu margarina,iar la final adauga coniacul .
Blatul taiat in doua se umple cu o parte din crema...cu restul ornam tortul,iar apoi o sa-l lasam la rece...
Arianna va doreste...
POFTA MARE!
O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară