Miere, lapte, scortisoara... pana si Mos Martin s-ar lupta pentru-o felie de tort...:)
Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
Blat
- 250 g miere
- 7 linguri cu faina
- 2 lingurite cu nes
- 6 oua
- un paf de copt(stins cu lamaie)
- o lingurita de scortisoara
Crema
- 250 g zahar
- 200 g margarina
- 500 ml lapte
- 4 linguri faina
- 3 linguri coniac
Mod de preparare:
Pentru blat:
Amestecam mierea cu galbenusurile pana obtinem o crema consistenta. Apoi adaugam scortisoara si nesul.
Separat vom bate albusurile spuma...
Adaugam faina, praful de copt si albusurile batute spuma. Turnam aluatul obtinut intr-o tava de tort unsa si tapetata cu hartie speciala de copt.
Se coace la foc potrivit.
Pentru crema:
Caramelizam zaharul la foc mic, adaugam margarina si amestecam pana se topeste totul. Punem si laptele,din care am oprit 100ml si amestecam bine pana se topeste zaharul...
Intr-un vas separat amestecam laptele fiert cu faina... Turnam zaharul topit peste aceasta si vom amesteca continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.
O vom tine pe foc pana da intr-un clocot. O punem apoi la racorit, amestecam bine cu margarina,iar la final adauga coniacul .
Blatul taiat in doua se umple cu o parte din crema...cu restul ornam tortul,iar apoi o sa-l lasam la rece...
Arianna va doreste...
POFTA MARE!
O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?