Tort cu miere din borcanul lui Mos Martin

12:05, 8 Mai 2009 publicat în Retete culinare

Miere, lapte, scortisoara... pana si Mos Martin s-ar lupta pentru-o felie de tort...:)

Miere, lapte, scortisoara... pana si Mos Martin s-ar lupta pentru-o felie de tort...:)

Timp de preparare: 40 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Citeste si:
Zeci de surprize de Valentine's Day și Dragobete la București Mall...
Zeci de surprize de...

Blat

  • 250 g miere
  • 7 linguri cu faina
  • 2 lingurite cu nes
  • 6 oua
  • un paf de copt(stins cu lamaie)
  • o lingurita de scortisoara

Crema

Citeste si:
Planul Nestlé EMENA pentru emisii nete zero până în 2050
Planul Nestlé EMENA pentru...
  • 250 g zahar
  • 200 g margarina
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri coniac

Mod de preparare:
Pentru blat:
Amestecam mierea cu galbenusurile pana obtinem o crema consistenta. Apoi adaugam scortisoara si nesul.
Separat vom bate albusurile spuma...
Adaugam faina, praful de copt si albusurile batute spuma. Turnam aluatul obtinut intr-o tava de tort unsa si tapetata cu hartie speciala de copt.
Se coace la foc potrivit.

Pentru crema:
Caramelizam zaharul la foc mic, adaugam margarina si amestecam pana se topeste totul. Punem si laptele,din care am oprit 100ml si amestecam bine pana se topeste zaharul...
Intr-un vas separat amestecam laptele fiert cu faina... Turnam zaharul topit peste aceasta si vom amesteca continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.
O vom tine pe foc pana da intr-un clocot. O punem apoi la racorit, amestecam bine cu margarina,iar la final adauga coniacul .
Blatul taiat in doua se umple cu o parte din crema...cu restul ornam tortul,iar apoi o sa-l lasam la rece...

Arianna va doreste...
POFTA MARE!




O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri