Stiu reteta de la bunica mea si cand am fost prin Macedonia(Skopje) dimineata se facea in cantitati suficiente pentru intreaga familie...

Nu stiu daca e o denumire corecta si cred ca reteta e intalnita sub diverse variante prin Balcani... Eu o stiu de la bunica mea si cand am fost prin Macedonia(Skopje), ca sa nu ii supar pe cititorii greci, dimineata se facea in cantitati suficiente pentru intreaga familie...

Va prezint vartianta mea ca tot vine vara si e usor de facut; prietenii mei se invita mereu la o portie de oua macedonesti; cum la supermarket se gasesc acum ardei copti si iarna e foarte usor de facut...astept si alte retete de acelasi fel

Timp de preparare: 20 min

Dificultate: redusa

Ingrediente (pentru o portie):

  • 1 ardei gras copt(indiferent de soi-eu il prefer pe cel verde petnru mix-ul de culori ulterior) ,
  • 2 rosii,
  • 2 oua,
  • 1 lingurita ulei
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare:
Se coace ardeiul si se taie fasii subtiri, apoi se pune la prajit in tigaia cu ulei incins; se amesteca cat sa se rumeneasca putin si se toarna rosiile date prin razatoare in prealabil (va sfatuiesc sa le decojiti inainte, dar daca va grabiti se poate si cu coaja). Se lasa putin sa scada sucul de la rosii si apoi se pun cele doua oua se adauga sare si piper si se amesteca toata compozitia piana se incheaga oul. Cum vara tot coacem ardei puteti pastra cate unul casa faceti aceasta reteta, e grozava si fierbinte si rece, iar combinatia de trei culori din farfurie e foarte frumoasa. Ornati cu imaginatie sau puneti intr-un castron mare daca faceti mai multa si fiecare isi va lua cat va vrea....si cred ca vor vrea inca o portie

O reteta propusa de: Marga Ioan (dunare)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Oua macedonesti.