Blatul prezentat este de baza, iar umplutura o poti schimba dupa preferinte. Eu am facut cu dovleac sau mere calite cu zahar si scortisoara, cu diferite gemuri de fructe si cu ambele variante de branza!

Timp de preparare: o ora si jumatate

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • pentru aluat: doua oua, o cana de zahar,o jumatate de cana de ulei, o cana de lapte dulce, un plic de praf de copt , faina
  • pentru umplutura cu branza dulce: 1 kg branza dulce, 3 oua, zahar dupa gust, zahar vanilat,100 g stafide inmuiate in rom.
  • pentru umplutura cu branza sarata:1 kg branza, 3 oua, zahar dupa gust.

Mod de preparare:

Cele 2 oua se amesteca cu zaharul si un praf de sare pana se dizolva putin, se adauga uleiul treptat, apoi in laptele putin caldut se adauga parful de copt, se amesteca. Apoi se toarna peste oua zahar si ulei. Se omogenizeaza bine. Se adauga faina cat sa obtinem o compozitie ca de chec, apoi cu mixerul sau cu telul se amesteca bine sa nu se faca cocoloase si se adauga un plic de zahar vanilat.

Se unge tava de cuptor cu ulei, unt sau margarina, se tapeteaza, apoi se pune jumatate din compozitia obtinuta la foc mic. Se lasa pana se coace putin.
intre timp se amesteca branza cu ouale, zaharul si stafidele, iar cand prima parte a blatului s-a copt putin, se scoate si se pune branza preparata, iar la final se pune si restul compozitiei de blat cu grija sa acoperi toata suprafata tavii. Se baga la cuptor la foc mic pana se rumeneste. Se scoate dupa ce s-a copt si se presara zahar pudra.


O reteta propusa de: OLGA EMANUELA SAIN (olgaemanuella)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri