Arianna in bezea si mar crud

12:03, 16 Martie 2009 publicat în Retete culinare

Azi va prezint deserul danez care-mi poarta numele..

Rezumat:
Azi va prezint deserul danez care-mi poarta numele..

Dificultate:
medie

Citeste si:
5 sfaturi ca să ții glicemia sub control
5 sfaturi ca să ții glicemia...

Timp de preparare:
1h si 15 min

Ingrediente:
-5 oua(la fiecare foaie)
-zahar
-vanile
-sirop caramel
-mere(ionatane)
-frisca

Citeste si:
Cea care eşti
Cea care eşti

Mod de preparare si pregatire:
pentru prima foaie:

-5 oua,folosim doar albusul si-l batem bine-bine(va recomand robotul)cu 150gr de zahar,pana aceasta o sa devina o bezea.
La final se adauga o lingura de amidon(se invarte foarte, foarte usor cu o lingura de lemn pentru a nu se lasa albusul-bezea).
Se pregateste cuptorul la 175 grade.
-Intr-o tava se aseaza hartie de pergament si compozitia de bezea obtinuta.Se introduce la cuptor timp de 30-35min. Pana aceasta face deasupra o culoare rozalie-pala(iar la atingerea cu degetele sa fie tare)
Acelasi lucru se face si pentru a doua foaie de bezea.

IMPORTANT!!!!!!(1)
-Se scoate foaia de bezea afara,se lasa sa se raceasca,dupa aceea se dezlipeste foaia de hartia de pergament(cand este foaia calda aceasta se rupe)

Sirop CARAMEL:

-frisca(eu folosesc frisca de la Napolact)200gr
-4 linguri sirop caramel(este siropul acela care se foloseste la topping-ul de inghetata sau prajituri)
-5 lingurite vanilie(baton vanilat sau pliculete vanilie)
-75gr zahar pudra.
Toate acestea se amesteca la un foc mic timp de 30min. pana compozitia devine CARAMEL.

-va recomand sa faceti"siropul caramel"cand sunt coapte ambele foi...

Umplutura/Crema:

-4mere(de preferat ionatanele-sunt mai zemoase si dulci)taiate cubulete..
-200gr frisca+100gr smantana batute bine(fara zahar)
In aceasta compozitie se adauga cele 4 mere care sunt taiate cubulete....aceasta este crema!
Crema cu marul CRUD!

IMPORTANT!!!!(2)

Caramelul se stropeste cat este fierbinte pe foile de bezea.
-pe prima foaie de bezea stropita cu caramelul fierbinte se adauga crema/umplutura,apoi se adauga a doau foaie de bezea stropita si ea cu siropul...
Se lasa la rece(de preferat la frigider sau intr-un loc racoros).

POFTA MARE!

Arianna.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri