Desert divin!

Timp de preparare:
20 - min

Dificultate:
redusa

Ingrediente:

400g.zmeura congelata,
600g.fructe intregi de litchis,
12 piscoturi,
3 oua,
150g.mascarpone,
3 linguri sirop de trandafiri,
50g.fulgi de migdale,
85g.zahar;

Mod de preparare:
1.Se decongeleaza zmeura si se pastreaza sucul.
2.Se curata fructele de litchis deasupra unui vas pentru a se recupera sucul,care se va amesteca cu cel de zmeura si cu siropul de trandafiri.
3.Se separa albusurile de galbenusuri.Se freca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema albicioasa.Se adauga branza mascarpone si se amesteca bine.
4.Se bat albusurile spuma si , usor, se incorporeaza in crema.
5.Se trec piscoturile prin sucul combinat de zmeura, litchis si trandafiri si se tapeteaza cu ele un vas de Jena de forma dreptunghiulara.
6.Peste piscoturi se pune zmeura decongelata si miezul fructelor de litchis .
7.Se acopera cu crema de mascarpone,se presara fulgi de migdale si se pune tiramisu in frigider pentru 12 ore.In momentul servirii , se toarna pe toata suprafata sirop de trandafiri.

Obs.Litchis este un fruct originar din China ,cu un gust de struguri si asemanator cu nuca de cocos.Se foloseste la deserturi-are un miez de culoare alba-sau in combinatie cu peste sau carne.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri