40 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
340g.unt,
700g.zahar,
2 galbenuse,
1 lingurita suc de lamaie,
1 lingurita suc de portocale,
1 albus de ou,
420g.faina,
nuca macinata si fructe uscate,
sare;
Mod de preparare:
1.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.
2.Se acopera cu folie de aluminiu o tava si se unge cu unt.
3.Intr-un castron, se amesteca untul cu zaharul pana cand zaharul se topeste si compozitia devine albicioasa.Se adauga galbenusurile si se amesteca in continuare pana se obtine o masa omogena.
4.Se adauga sucul de lamaie si cel de portocale,se amesteca incet, apoi se incorporeaza faina si sarea.
5.Se aseaza compozitia in tava unsa cu unt si se niveleaza cu ajutorul unei spatule.
6.Cu o pensula se unge aluatul cu albus de ou ,se presara nuca macinata si fructele uscate si se pudreaza totul cu 2 linguri de zahar.Se coace 25 minute , la 180*C.Se opreste focul, se deschide usa cuptorului si se lasa prajitura inca 15 minute in cuptor.Dupa ce se raceste putin, se taie in patrate.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară