Se prepara rapid si este un preparat foarte gustos.
Timp de preparare:

60 - min

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

(pentru 4 persoane):
  • 1 portocala mare,
  • 100g. unt moale,
  • 750g. broccoli,
  • 500g.muschi de vita,
  • 300g.taietei lati,
  • 2-3 linguri ulei,
  • cimbrisor,
  • 2dl. vin rosu,
  • 1-2 linguri amidon alimentar,
  • sare,
  • piper,
  • folie de auminiu,
  • hartie de copt ;

Mod de preparare:

1.Portocala se spala cu apa fierbinte .!/2 din p-ortocala se rade, apoi se taie in doua.Din partea rasa se extrage sucul.Cealalta 1/2 se taie in 4 felii.
2.Untul moale se amesteca cu putina sare si cu 1 lingura de suc de portocala,apoi se adauga coaja de portocala rasa.Cu aparatul special de ornat tortul se fac mici rozete(trandafiri)direct pe o tava , pe care am pus hartie de copt si le punem in frigider.
3.Se desface broccoli in mici manunchiuri, se spala si se opareste 5-6 minute in apa sarata.Se fierb taieteii lati dupa indicatiile de pe pachet, se scurg si se pastreaza la cald.Se feliaza carnea , obtinandu-se 4 felii.
4.Feliile de carne se sareaza, se pipereaza si se frig in ulei incins cate 1 minut pe fiecare parte,apoi , pe foc mic ,se mai frig 3-4 minute,de asemenea pe fiecare parte.Se scot si se pun in folie de aluminiu , la cald.
5.Cimbrisorul, cu exceptia catorva fire, se spala si se toaca marunt.In uleiul ramas de la carne se varsa vinul si restul de suc de portocala.Se presara cimbrisorul tocat ,se lasa sa fiarba 3 minute, apoi se adauga amidonul alimentar ,dizolvat in prealabil in putina apa rece, se lasa sa dea un clocot si se ia de pe foc.
6.Pe un platou se pune sosul, se aseaza cele 4 medalioane de carne, peste fiecare se aseaza o felie de lamaie si o rozeta de unt.Se presara cimbrisor proaspat.Preparatul se serveste cu taietei lati, broccoli si un vin rosu.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri