O specialitate deosebita din bucataria franceza.

Timp de preparare:

60 - min

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

(pentru 8 portii):

  • 600g. muschi file si pulpa de porc,
  • 1,5l. ulei,
  • 1 cartof;

Sos de rosii:

  • 4 linguri ulei de masline,
  • 1 ceapa,
  • 4 catei de usturoi,
  • 4 rosii,
  • 10-12 frunze de busuioc,
  • 1/2 lingura de zahar,
  • sare,
  • piper;
Sos de castraveti:

  • 200g.castraveti,
  • 200g.crema de branza,
  • 200g. iaurt,
  • 4 catei de usturoi,
  • 4-5 fire de marar,
  • 60g.nuci,
  • piper;
Sos de caise:

  • 2 linguri miere,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 lingura unt sau margarina,
  • 1,5l.vin alb sec,
  • 2 lingurite suc de lamaie,
  • 1/2 baton de vanilie,
  • 1 varf de cutit de scortisoara,
  • 1 lingurita anason,
  • 500g.caise,
  • 1 lingurita amidon alimentar,
  • praf de chili,
  • 1-2 fire de ceapa verde,
  • 2 ardei iuti,
  • piper boabe;

Mod de preparare:

1.Se curata carnea de grasime si de pielite,se sterge cu un servet curat si se taie in cubulete de 2/2cm.Intr-un vas de inox sau de ceramica se incinge uleiul.Se pune apoi vasul deasupra unei spirtiere si se lasa uleiul la cald ,fara a fierbe insa.Se curata cartoful,se spala, se sterge si se pune in ulei.
Se infige in furculita cate o bucata de carne si, timp de 3-4 minute (sau mai mult),se tine in uleiul fierbinte sa se friga.Bucatile fripte se aseaza pe o farfurie si se servesc cu unul din urmatoarele sosuri:

2.Sosul de rosii:
In uleiul de masline se caleste ceapa tocata ,se adauga usturoiul zdrobit,rosiile curatae de pielita si de seminte si taiate felii,impreuna cu zeama lasata de la busuiocul taiat fin,zaharul, sare, piper.Se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute.

3.Sosul de castraveti:
Se spala castravetii, se curata de coaja,se rad , se presara cu sare si se lasa 10 minute.Crema de branza se amesteca cu iaurtul,usturoiul pisat,mararul tocat fin,cartoful fript si zdrobit,nucile taiate mai mari si piper macinat.Se amesteca apoi castravetii cu sosul de iaurt.Se acopera vasul cu folie si se tine la frigider 10-20 minute.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Fondue de carne.