Se amesteca mierea cu zaharul si untul,se rumenesc impreuna,se adauga vinul,sucul de lamaie, batonul de vanilie taiat bucati,scortisoara, anasonul si putina sare.Peste ele se pun caisele taiate felii si se lasa sa dea 2-3 clocote.Se adauga 50ml.apa, in care s-a dizolvat amidonul, si se mai fierb 1 minut.Apoi se adauga praful de chili -cca.1/2 lingurita-,cateva boabe de piper,ceapa verde taiata marunt si se garniseste sosul, pus in sosiera ,cu felii de ardei iute.Este un sos dulce-picant.Se serveste cu un vin rosu sec.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.