50 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 1 crap mai mare(1,5kg.),
- 300g. ciuperci,
- 2 cepe potrivite,
- 1/2 cana de orez,
- 1 cana cu supa de carne,
- marar verde,
- 5-6 linguri cu ulei,
- sare,
- piper;
Mod de preparare:
1.Pestele se curata , se spala si se lasa la scurs.
2.Se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, impreuna cu orezul spalat si bine scurs in prealabil.Cand orezul incepe sa capete o nuanta aurie, se adauga ciupercile taiate in lamele.Se mai continua calirea la foc mic si , cand orezul este rumenit, se adauga supa de carne (fierbinte).Se lasa pe foc foarte mic,sub capac,pana cand orezul infloreste si absoarbe tot lichidul.In sfarsit, se pune sarea ,piperul si mararul tocat , se amesteca bine,apoi se umple pestele.
3.Se aseaza pestele umplut intr-o tava unsa cu ulei,impreuna cu putina apa cu sare (1/2 cescuta),se stropeste cu uleiul ramas si se introduce la cuptor ,la foc potrivit.Din cand in cand, se scoate tava si se stropeste pestele cu sosul din tava.
4.Se serveste cu o mamaliguta pripita si mujdei frecat cu smantana si un vin Dry Riesling demisec la o temperatura de 8-10*C.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor