50 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 1 crap mai mare(1,5kg.),
- 300g. ciuperci,
- 2 cepe potrivite,
- 1/2 cana de orez,
- 1 cana cu supa de carne,
- marar verde,
- 5-6 linguri cu ulei,
- sare,
- piper;
Mod de preparare:
1.Pestele se curata , se spala si se lasa la scurs.
2.Se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, impreuna cu orezul spalat si bine scurs in prealabil.Cand orezul incepe sa capete o nuanta aurie, se adauga ciupercile taiate in lamele.Se mai continua calirea la foc mic si , cand orezul este rumenit, se adauga supa de carne (fierbinte).Se lasa pe foc foarte mic,sub capac,pana cand orezul infloreste si absoarbe tot lichidul.In sfarsit, se pune sarea ,piperul si mararul tocat , se amesteca bine,apoi se umple pestele.
3.Se aseaza pestele umplut intr-o tava unsa cu ulei,impreuna cu putina apa cu sare (1/2 cescuta),se stropeste cu uleiul ramas si se introduce la cuptor ,la foc potrivit.Din cand in cand, se scoate tava si se stropeste pestele cu sosul din tava.
4.Se serveste cu o mamaliguta pripita si mujdei frecat cu smantana si un vin Dry Riesling demisec la o temperatura de 8-10*C.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară