O reteta deosebita de chec in dungi.
Timp de preparare:

60 - min

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 4 galbenusuri,
  • 360g.zahar,
  • 10 linguri apa,
  • 7 linguri ulei,
  • sare,
  • 360g.faina,
  • 4 albusuri batute spuma,
  • esenta de rom,
  • 3 linguri cu cacao'
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri,
  • 2 linguri zahar,
  • 2 linguri faina,
  • 1 cana cu lapte,
  • 1 zahar vanilat;
Pentru glazura:
  • 10 linguri zahar pudra,
  • 3 linguri apa,
  • 3 linguri cacao,
  • 25g.unt;

Mod de preparare:

1.Se prepara aluatul de chec folosind ingredientele date-mai putin cacaoa.Se imparte aluatul in doua.O 1/2 ramane alba, in cealalta se incorporeaza cacaoa amestecata cu 2 linguri apa.
2.Se toarna aluatul in 2 tavi tapetate cu unt si faina.Se coc checurile 30 de minute in cuptor preincalzit.Cand se racesc ,se taie felii groase de 1,5-2cm.
3.Se prepara crema de vanilie:se amesteca galbenusurile cu zaharul si faina.Se pune laptele caldut peste acest amestec si se fierbe in bain-marie 10 minute.Dupa ce se mai raceste ,se adauga zahar vanilat.
4.Se reconstruiesc checurile ,alternand culorile feliilor -alb si negru-lipindu-le cu crema de vanilie.
5.Se acopera totul cu glazura calda,dupa care se da la rece.Este bine sa fie servit a doua zi.Secretul obtinerii dungilor este sa tai checurile oblic.Se recomanda sa se serveasca cu un Rai de Murfatlar -Alb, vin de culoare galbena , curat si proaspat cu un gust placut, dulce si inmiresmat.

O reteta propusa de Vekas Maria


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri