O reteta deosebita de chec in dungi.

Timp de preparare:

60 - min

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 4 galbenusuri,
  • 360g.zahar,
  • 10 linguri apa,
  • 7 linguri ulei,
  • sare,
  • 360g.faina,
  • 4 albusuri batute spuma,
  • esenta de rom,
  • 3 linguri cu cacao'
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri,
  • 2 linguri zahar,
  • 2 linguri faina,
  • 1 cana cu lapte,
  • 1 zahar vanilat;
Pentru glazura:
  • 10 linguri zahar pudra,
  • 3 linguri apa,
  • 3 linguri cacao,
  • 25g.unt;

Mod de preparare:

1.Se prepara aluatul de chec folosind ingredientele date-mai putin cacaoa.Se imparte aluatul in doua.O 1/2 ramane alba, in cealalta se incorporeaza cacaoa amestecata cu 2 linguri apa.
2.Se toarna aluatul in 2 tavi tapetate cu unt si faina.Se coc checurile 30 de minute in cuptor preincalzit.Cand se racesc ,se taie felii groase de 1,5-2cm.
3.Se prepara crema de vanilie:se amesteca galbenusurile cu zaharul si faina.Se pune laptele caldut peste acest amestec si se fierbe in bain-marie 10 minute.Dupa ce se mai raceste ,se adauga zahar vanilat.
4.Se reconstruiesc checurile ,alternand culorile feliilor -alb si negru-lipindu-le cu crema de vanilie.
5.Se acopera totul cu glazura calda,dupa care se da la rece.Este bine sa fie servit a doua zi.Secretul obtinerii dungilor este sa tai checurile oblic.Se recomanda sa se serveasca cu un Rai de Murfatlar -Alb, vin de culoare galbena , curat si proaspat cu un gust placut, dulce si inmiresmat.

O reteta propusa de Vekas Maria


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chec in dungi.