20 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 350g.paste fusilli,(paste italienesti)
- sare,
- 500g.broccoli,
- 4 oua fierte,
- 200g.ton(din conserva),
- 1 manunchi de busuioc proaspat,
- 200g.maioneza (vegetala),
- 2 catei de usturoi zdrobiti,
- 200g.iaurt,
- 2-3 linguri suc de lamaie,
- piper proaspat macinat,
- zahar,
- 1 ardei gras rosu;
Mod de preparare:
1.Se fierb pastele potrivit indicatiilor de pe pachet .
2.Se spala broccoli si se desface in buchetele, apoi se fierbe in apa sarata 3 minute.Se scurge de apa.
3.Se curata ouale fierte si se taie in sferturi.
3 Se desface conserva de ton, se pune tonul in salatiera si cu furculita se zdrobeste tonul in bucati mici.
4.Se spala busuiocul si se toaca marunt.
5.Maioneza se amesteca cu iaurtul,cu usturoiul si cu sucul de lamaie.Se condimenteaza cu sare si piper.
6.Ardeiul se curata de seminte si se taie fasii.
7.Pastele se amesteca cu broccoli, cu ardeiul ,cu busuiocul, cu sucul de lamaiesi cu tonul.Sosul se toarna peste aceste ingrediente, se amesteca usor si se mai condimenteaza cu sare si piper, daca este necesar.Se incorporeaza usor ouale si se tine salata la rece cca.1 oraSe serveste cu vin alb sec.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei