Nici un pranz in stil country nu ar fi complet fara o tarta de mre. Dintre toate retetele pentru tarte cu mere am ales-o pe aceasta pentru ca ne aminteste de pandispanul preferat.
Nici un pranz in stil country nu ar fi complet fara o tarta de mre. Dintre toate retetele pentru tarte cu mere am ales-o pe aceasta pentru ca ne aminteste de pandispanul preferat.

Ingrediente

4 mere
50g marmelada de mere
½ lingurita scortisoara
1 plic gelatina
unt pentru uns tava

Aluatul
4 oua
150g faina
150g zahar
2 linguri ulei de floarea-soarelui
¼ lingurita sare

Cum preparam

• Curatam merele de coaja si seminte. Taiem felii de 1 cm grosime.
• Separam ouale. Batem albusurile spuma impreuna cu sarea. Adaugam treptat zaharul si continuam sa amestecam cu mixerul.
• Adaugam galbenusurile frecate cu ulei si amestecam prin rasturnare cu o lingura de metal. Punem treptat faina si amestecam cu grija.
• Ungem o tava rotunda cu unt. Intindem un strat subtire de marmelada, pe care presaram scortisoara. Deasupra asezam feliile de mar.
• Turnam deasupra aluatul si dam la cuptor. Coacem 30 minute la foc moderat.
• Cand tarta este gata o rasturnam din tava si o asezam pe un platou.
• Preparam gelatina si o intindem pe tarta, in strat subtire.

Timp de preparare: 40 minute
Timp de coacere: 30 minute

Te asteptam si pe www.lacucina.ro.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri