Nici un pranz in stil country nu ar fi complet fara o tarta de mre. Dintre toate retetele pentru tarte cu mere am ales-o pe aceasta pentru ca ne aminteste de pandispanul preferat.

Nici un pranz in stil country nu ar fi complet fara o tarta de mre. Dintre toate retetele pentru tarte cu mere am ales-o pe aceasta pentru ca ne aminteste de pandispanul preferat.

Ingrediente

4 mere
50g marmelada de mere
½ lingurita scortisoara
1 plic gelatina
unt pentru uns tava

Aluatul
4 oua
150g faina
150g zahar
2 linguri ulei de floarea-soarelui
¼ lingurita sare

Cum preparam

• Curatam merele de coaja si seminte. Taiem felii de 1 cm grosime.
• Separam ouale. Batem albusurile spuma impreuna cu sarea. Adaugam treptat zaharul si continuam sa amestecam cu mixerul.
• Adaugam galbenusurile frecate cu ulei si amestecam prin rasturnare cu o lingura de metal. Punem treptat faina si amestecam cu grija.
• Ungem o tava rotunda cu unt. Intindem un strat subtire de marmelada, pe care presaram scortisoara. Deasupra asezam feliile de mar.
• Turnam deasupra aluatul si dam la cuptor. Coacem 30 minute la foc moderat.
• Cand tarta este gata o rasturnam din tava si o asezam pe un platou.
• Preparam gelatina si o intindem pe tarta, in strat subtire.

Timp de preparare: 40 minute
Timp de coacere: 30 minute

Te asteptam si pe www.lacucina.ro.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Reteta La Cucina: Tarta cu mere frantuzeasca.