(pentru 10 papanasi):
- 500 g. branza de vaci,
- 100 g. zahar,
- 2 oua,
- 1 varf lingurita bicarbonat,
- 1 esenta vanilie,
- 200 g. faina,
- ulei pentru prajit,
- smantana,
- dulceata,
- zahar praf;
Mod de preparare:
1.Se amesteca branza cu zaharul si bicarbonatul. Se adauga ouale si vanilia,apoi faina si se amesteca bine pentru ca compozitia sa se omogenizeze. Aluatul trebuie sa fie usor de format si sa nu fie lipicios.
2.Se incinge uleiul intr-un vas adanc.
3.Se formeaza din aluat bile ,carora li se face un orificiu chiar pe mijloc, apoi se trec bilele prin faina,se aplatizeaza putin si se prajesc papanasii in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc frumos.
4.Se pudreaza cu zahar si se servesc cu smantana si dulceata.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
.jpg)
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei