(pentru 10 papanasi):
- 500 g. branza de vaci,
- 100 g. zahar,
- 2 oua,
- 1 varf lingurita bicarbonat,
- 1 esenta vanilie,
- 200 g. faina,
- ulei pentru prajit,
- smantana,
- dulceata,
- zahar praf;
Mod de preparare:
1.Se amesteca branza cu zaharul si bicarbonatul. Se adauga ouale si vanilia,apoi faina si se amesteca bine pentru ca compozitia sa se omogenizeze. Aluatul trebuie sa fie usor de format si sa nu fie lipicios.
2.Se incinge uleiul intr-un vas adanc.
3.Se formeaza din aluat bile ,carora li se face un orificiu chiar pe mijloc, apoi se trec bilele prin faina,se aplatizeaza putin si se prajesc papanasii in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc frumos.
4.Se pudreaza cu zahar si se servesc cu smantana si dulceata.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.