Piept de curcan pe pat de vinete

Este un preparat rafinat tocmai potrivit unei mese de duminica.
Timp de preparare:

50 - min

Dificultate:

medie

Ingrediente:

  • 600g. file de curcan,
  • sare,
  • 100g.prune uscate,
  • piper negru zdrobit,
  • 8 linguri ulei,
  • 400g.vinete,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 ardei rosu gras,
  • 2 fire de oregano verde,
  • 4 foi de varza creata (mari),
  • 250 g. orez cu bobul mare(Riceland),
  • 2 linguri stafide;


Mod de preparare:

1.Se taie fileul in 4 portii egale si ,cu ajutorul unei folii, se bat cu batatorul de carne , apoi se sareaza.Prunele uscate , care au fost tinute cateva minute in apa calduta, si din care au fost scosi samburii, se impart in 4 portii, se aseaza pe fiecare file, se ruleaza , se prind fileurile cu scobitori, se presara cu piper si se frig in ulei fierbinte.

2.Vinetele se spala si se taie in felii groase de un deget.Se freaca fiecare felie cu sare, piper si usturoi zdrobit si ,in restul de ulei, se frig, apoi se scot si se pun pe o hartie absorbanta.Ardeiul rosu, spalat si taiat in cubulete, se pune in tigaie , se frige , se adauga oregano tocat, putina apa, se da in clocot si se ia de pe foc.

3.Foile de varza creata se oparesc putin in apa clocotita si sare .Orezul se fierbe , apoi se amesteca cu stafidele.

4.Pe un platou se pun foile de varza oparite, peste se aseaza orezul fiert, urmeaza vinetele si , in sfarsit, fileurile de curcan.Se stropeste totul cu uleiul din tigaie si ardeiul pregatit cu oregano.Se serveste cu un vin rosu sec.(Pinot Noir de exemplu)

Pofta buna!


O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri