50 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
- 600g. file de curcan,
- sare,
- 100g.prune uscate,
- piper negru zdrobit,
- 8 linguri ulei,
- 400g.vinete,
- 2 catei de usturoi,
- 1 ardei rosu gras,
- 2 fire de oregano verde,
- 4 foi de varza creata (mari),
- 250 g. orez cu bobul mare(Riceland),
- 2 linguri stafide;
Mod de preparare:
1.Se taie fileul in 4 portii egale si ,cu ajutorul unei folii, se bat cu batatorul de carne , apoi se sareaza.Prunele uscate , care au fost tinute cateva minute in apa calduta, si din care au fost scosi samburii, se impart in 4 portii, se aseaza pe fiecare file, se ruleaza , se prind fileurile cu scobitori, se presara cu piper si se frig in ulei fierbinte.
2.Vinetele se spala si se taie in felii groase de un deget.Se freaca fiecare felie cu sare, piper si usturoi zdrobit si ,in restul de ulei, se frig, apoi se scot si se pun pe o hartie absorbanta.Ardeiul rosu, spalat si taiat in cubulete, se pune in tigaie , se frige , se adauga oregano tocat, putina apa, se da in clocot si se ia de pe foc.
3.Foile de varza creata se oparesc putin in apa clocotita si sare .Orezul se fierbe , apoi se amesteca cu stafidele.
4.Pe un platou se pun foile de varza oparite, peste se aseaza orezul fiert, urmeaza vinetele si , in sfarsit, fileurile de curcan.Se stropeste totul cu uleiul din tigaie si ardeiul pregatit cu oregano.Se serveste cu un vin rosu sec.(Pinot Noir de exemplu)
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară