1 ora
Dificultate:
medie
Ingrediente:
Blat :
- 8 oua
- 8 lg zahar
- 8 lg faina
- praf de copt
- 8 oua
- 400 ml lapte
- 250 gr. zahar
- 3 lg faina
- 2 plicuri zahar vanilat
- 3 plicuri gelatina alimentara(30 gr)
- fructe dupa preferinta
- suplimentar frisca si jeleu pt ornat
Mod de preparare:
Blatul - albusurile se bat spuma cu zaharul,dupa ce se intareste spuma se adauga galbenusurile cate unul si la final faina cu praful de copt. Se coace la foc mediu intr-o forma de tort mare sau in tava.
Pt crema, se amesteca galbenusurile cu 150 gr zahar, zaharul vanilat, faina si laptele pana devin o crema spumoasa, se pun apoi pe baie de aburi si se amesteca continuu.
Gelatina se inmoaie dupa indicatiile de pe plic, iar cand crema de oua s-a ingrosat ca o smantana, se ia de pe foc, se toarna gelatina si se pune iar pe aburi pana se ingroasa din nou, ca o budinca.
separat, se bat albusurile cu 100 gr zahar pana se face o spuma tare, care se amesteca cu crema de oua.
Montarea tortului:
Blatul de taie in 2 pe lungime.
In forma in care s-a copt blatul se pune un strat de folie de plastic, un strat de fructe, jumatate din crema, jumatate de blat care se insiropeaza cu suc de fructe sau zirop de zahar ars, apoi se repeta straturile, fructe, crema, blat+sirop.
Tortul de lasa la rece 3-4 ore sa se intareasca crema, apoi se scoate din forma si se decoreaza cu frisca si jeleu pt glazura.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Costan Adina (adinutza)
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani
Un cabinet de avocat din Iași vă va ajuta să înființați o societate în deplină legalitate!
Cum te simți cu adevărat? – un experiment psihologic inedit
La Campionat ținem cu ele! Avon și Asociația Anais oferă butoane de panică femeilor vulnerabile, în perioada EURO 2024