- 250 g unt la temperatura camerei
- 250 g zahar
- 3 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 500 g faina cernuta
- 1 lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita sare
- 6-8 ciocolata mini snickers
- ciocolata topita si zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Intr-un vas se mixeaza impreuna untul si zaharul pana ce devin spuma, dupa care se adauga ouale si vanilia.
Separat, se cerne faina impreuna cu sare si bicarbonat si se incorporeaza treptat in compozitia de unt obtinandu-se un aluat sfaramicios.
Se pune aluatul in folie de plastic sau intr-o punga aplatizandu-se si se da la rece 2-3 ore.
Apoi se imparte aluatul in bucati de marimea unei nuci mai mari formandu-se cate o bila in interiorul careia se pune cate ½ dintr-o bucata de snickers acoperind bine cu aluat (se procedeaza la fel ca la galustile cu prune).
Daca doriti puteti sa le aplatizati putin.
Se pun galustile (bilele) pe o tava cu hartie pentru copt si se coc timp de 15-20 de minute.
Dupa ce s-au copt se scot pe un gratar si se lasa sa se racoresca si se decoreaza cu ciocolata topita sau se pudreaza cu zahar pudra.
O reteta propusa de: Nastac Miruna (Dianana)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară