80 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
- 1kg.pulpa de vita
- sare
- piper
- zahar
- 60g.unt
- 1 lingura de pasta de rosii
- 0,5 dl. coniac
- 120g.slanina afumata
- 2 morcovi
- 1 praz
- 1 legatura de ceapa verde
- 200g.ciuperci
- 2 catei de usturoi
- 1dl. vin rosu sec
- foi de dafin
- cimbrisor
Mod de preparare:
1.Slanina se taie felii si se frige.In untura rezultata se pune pulpa de vita, sarata si condimentata cu piper.Apoi , se pune intr-o cratita cu pereti inalti.In grasime se pune zaharul, se caramelizeaza, se adauga pasta de rosii, faina, usturoiul zdrobit,morcovii taiatirondele si ciupercile taiate felii.Se condimenteaza cu cimbrisor ,se adauga foile de dafin si vinul rosu.Se lasa sa fiarba timp de 2 ore , din cand in cand se intoarce de pe o parte pe alta.
2.Se scoate carnea si se tine la cald.In jiul ramas se pune prazul ,ceapa verde , untul si coniacul.
3.Carnea se taie felii, se aranjeaza pe mijlocul unui platou ,iar de jur imprejur se pune sosul de legume si vin rosu.Drept garnitura , se pot servi cartofi pai, orez sau taietei lati fierti.Servim un vin rosu sec alaturi de acest preparat.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.