Este o friptura deosebit de gustoasa.

Timp de preparare:

80 - min

Dificultate:

medie

Ingrediente:

  • 1kg.pulpa de vita
  • sare
  • piper
  • zahar
  • 60g.unt
  • 1 lingura de pasta de rosii
  • 0,5 dl. coniac
  • 120g.slanina afumata
  • 2 morcovi
  • 1 praz
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 200g.ciuperci
  • 2 catei de usturoi
  • 1dl. vin rosu sec
  • foi de dafin
  • cimbrisor

Mod de preparare:

1.Slanina se taie felii si se frige.In untura rezultata se pune pulpa de vita, sarata si condimentata cu piper.Apoi , se pune intr-o cratita cu pereti inalti.In grasime se pune zaharul, se caramelizeaza, se adauga pasta de rosii, faina, usturoiul zdrobit,morcovii taiatirondele si ciupercile taiate felii.Se condimenteaza cu cimbrisor ,se adauga foile de dafin si vinul rosu.Se lasa sa fiarba timp de 2 ore , din cand in cand se intoarce de pe o parte pe alta.

2.Se scoate carnea si se tine la cald.In jiul ramas se pune prazul ,ceapa verde , untul si coniacul.

3.Carnea se taie felii, se aranjeaza pe mijlocul unui platou ,iar de jur imprejur se pune sosul de legume si vin rosu.Drept garnitura , se pot servi cartofi pai, orez sau taietei lati fierti.Servim un vin rosu sec alaturi de acest preparat.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pulpa de vita ca in Burgundia.

Retete culinare similare