Dovleceii -zucchini-se preteaza foarte bine unui asemenea preparat , adica rulouri si sunt extrem de gustosi

Ingrediente:

(pentru 4 portii):

  • 2 dovlecei potrivit de mari
  • 4 linguri de ulei de masline
  • sare
Pentru umplutura:
  • 300g.ciuperci(din conserva),
  • 300g piept de pui fript in prealabil
  • 2 oua
  • 2 catei de usturoi
  • 2 dl.suc de rosii
  • 100g.parmezan ras
Mod de preparare:

1.Cu un cutit ascutit se taie dovleceii in fasii, fiecare in 4 fasii.(nu se curata de coaja)
Se ung fasiile cu ulei de masline , se sareaza si se lasa deoparte.

2.Se prepara umplutura:
Ciupercile se calesc intr-o tigaie, in putin ulei de masline, se adauga pieptul de pui taiat in cubulete, se calesc impreuna inca 2-3 minute.Se ia tigaia de pe foc si se adauga ouale batute, usturoiul zdrobit, 50g. parmezan ras si sare.

3.Se umplu fasiile de dovleac cu aceasta umplutura si se ruleaza.

4.Intr-un vas de Jena, se pune 1/2 din cantitatea de suc de rosii, peste se aseaza rulourile ,se acopera cu restul de suc de rosii si se presara parmezan ras.

5.Se pune vasul de Jena in cuptorul preincalzit, la 180*C, si se lasa pana se rumenesc rulourile.Preparatul se serveste cald cu un vin alb sec.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Zucchini umpluti.