Oua 3 buc
zahar pudra 250 g
unt 180 g
ciocolata 280 g
faina 40 g
apa
Mod de preparare:
Se bat cu telul galbenusurile impreuna cu 200 g zahar pudra, se adauga faina si cateva picaturi de apa, amestecand energic. Se opresc doua tablete de ciocolata pentru glazura, iar restul se pune la topit cu foarte putina apa, intr-o cratita.
Dupa ce s-a racit putin, se adauga untul si se amesteca. Se toarna acest sos peste crema de oua, amestecand cu grija si adaugand incetul cu incetul albusurile batute spuma. Intr-o forma de tort unsa cu unt se pune o hartie alba, unsa tot cu unt si se toarna compozitia. Se lasa la cuptor, la foc iute, aproape jumatate de ora.
Glazura: se lasa sa se topeasca intr-o craticioara, pe foc foarte mic, tabletele de ciocolata. Cand s-a racit putin, se adauga 3 linguri de zahar si 40 g de unt, amestecand bine.
Pofta dulce!
O reteta propusa de: Chiriac Catalina (kata0587)
Iti recomandam si retetele
Ciocolata cu lapte
Cirese cu ciocolata
Lichior de ciocolata
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?