Oua 3 buc
zahar pudra 250 g
unt 180 g
ciocolata 280 g
faina 40 g
apa
Mod de preparare:
Se bat cu telul galbenusurile impreuna cu 200 g zahar pudra, se adauga faina si cateva picaturi de apa, amestecand energic. Se opresc doua tablete de ciocolata pentru glazura, iar restul se pune la topit cu foarte putina apa, intr-o cratita.
Dupa ce s-a racit putin, se adauga untul si se amesteca. Se toarna acest sos peste crema de oua, amestecand cu grija si adaugand incetul cu incetul albusurile batute spuma. Intr-o forma de tort unsa cu unt se pune o hartie alba, unsa tot cu unt si se toarna compozitia. Se lasa la cuptor, la foc iute, aproape jumatate de ora.
Glazura: se lasa sa se topeasca intr-o craticioara, pe foc foarte mic, tabletele de ciocolata. Cand s-a racit putin, se adauga 3 linguri de zahar si 40 g de unt, amestecand bine.
Pofta dulce!
O reteta propusa de: Chiriac Catalina (kata0587)
Iti recomandam si retetele
Ciocolata cu lapte
Cirese cu ciocolata
Lichior de ciocolata
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie