Oua 3 buc
zahar pudra 250 g
unt 180 g
ciocolata 280 g
faina 40 g
apa
Mod de preparare:
Se bat cu telul galbenusurile impreuna cu 200 g zahar pudra, se adauga faina si cateva picaturi de apa, amestecand energic. Se opresc doua tablete de ciocolata pentru glazura, iar restul se pune la topit cu foarte putina apa, intr-o cratita.
Dupa ce s-a racit putin, se adauga untul si se amesteca. Se toarna acest sos peste crema de oua, amestecand cu grija si adaugand incetul cu incetul albusurile batute spuma. Intr-o forma de tort unsa cu unt se pune o hartie alba, unsa tot cu unt si se toarna compozitia. Se lasa la cuptor, la foc iute, aproape jumatate de ora.
Glazura: se lasa sa se topeasca intr-o craticioara, pe foc foarte mic, tabletele de ciocolata. Cand s-a racit putin, se adauga 3 linguri de zahar si 40 g de unt, amestecand bine.
Pofta dulce!
O reteta propusa de: Chiriac Catalina (kata0587)
Iti recomandam si retetele
Ciocolata cu lapte
Cirese cu ciocolata
Lichior de ciocolata
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro