O reteta delicioasa si usor de preparat.

Timp de preparare:

45 - min

Dificultate:

medie

Ingrediente:

(pentru 4 persoane):
800g.fileuri din piept de pui,
1 lingurita de coriandru macinat,
3 linguri de ulei,
2 portocale,
2dl. suc de portocale,
1 lingurita de amidon alimentar,
2 linguri de unt;
Pentru garnitura:
2 pachetele de orez,
12 smochine uscate,
1dl. vin alb ,
50g. migdale feliate;

Mod de preparare:

1.Fileurile de carne , spalate si uscate cu prosopul de bucaterie, se sareaza , pipereaza si se condimenteaza cu praf de coriandru.
2.Se pune uleiul sa se incinga si frigem fileurile cca. 30 minute, la foc mic.
3.Portocalele se spala , se sterg;coaja se rade ,apoi se desfac in bucati.
4.Cand carnea este patrunsa, se scoate din tigaie si se tine la cald.In jiul ramas de la frigerea carnii, se pune coaja rasa de portocala si sucul de portocale.Se lasa sa dea clocot.Amidonul alimentar se amesteca cu putina apa si se adauga in tigaie , pentru a se ingrosa sosul.
5.Intre timp, smochinele se fierb in vin.In sosul de portocale se pun fileurile de carne , bucatile de portocale , untul si lasam sa dea dea 2 clocote.
6.Se fierbe orezul dupa indicatiile de pe pachet si se amesteca cu orezul fiert.
7.Pe un platou se aseaza feliile de carne , peste care punem sosul de portocale , iar alaturi garnitura de orez si smochinele fierte in vin.Servim un vin alb sec cu acest preparat deosebit.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Piept de pui cu portocale si smochine.