200g zahar pentru blat si alte 8 linguri pentru crema
50g nuca de cocos+ 100g mac
4 linguri faina ,1 praf de copt stins cu 1 lingurita suc lamaie
Crema:
un plic praf de budinca de vanilie
300g margarina sau unt
250g ciocolata
biscuiti cu cacao 300g-cat sa acopere tava in care se face blatul
300ml lapte
Mod de preparare:
Blatul se face din 8 albusuri batute spuma in care se adauga treptat 200g de zahar. Apoi punem si 50g nuca de cocos+ 100g mac si la sfarsit 4 linguri cu faina + un praf de copt stins in zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata. Se lasa la cuptorul bine incins in prealabil timp de 15-20 min la temperatura medie in Romania
Crema :
8 galbenusuri + 8 linguri de zahar se freaca bine. Se adauga 300ml lapte si un plic de budinca de vanilie. Se fierbe compozitia la bain-marie pana se ingroasa ca o maioneza. Cand este rece adaugam 300g de margarina sau unt. Crema se intinde uniform peste blat
Deasupra cremei asezam biscuiti cu cacao unul langa altul-eu nu am avut si am folosit obisnuiti- acoperind toate suprafata blatului.Am stopit biscuiti cu putina cafea. Peste biscuiti se toarna ciocolata topita, pe care eu am zgariat-o cu furculita pentru efect artistic.