Acest preparat rafinat poate fi gatit si cu carne de pui.

Timp de preparare:

30 - min

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

(Pentru 4 persoane):

  • 12 medalioane de file de vitel (sau pui)de 60g. fiecare
  • 2 castraveti
  • 6 castraveciori murati
  • 25g.seminte de pin
  • 1/2 lamaie
  • 100ml. frisca nebatuta(sau smantana)
  • 50ml.vermut sec
  • 1 lingurita de curry
  • 50g.unt
  • 1 lingura de ulei
  • 2 fire marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

1.Curatati castravetii, taiati-i in patru, pe lung, indepartati-le semintele si taiati-i din nou in bucati de cca. 3 cm.Opariti-i un minut in apa clocotita cu sare ,lasati-i sa se raceasca si apoi sa se scurga bine .
2.Rumeniti semintele de pin intr-o tigaie de teflon , fara grasime , si puneti-le deoparte.
3.Puneti la incins 25g.unt, impreuna cu uleiul si prajiti medalioanele de vitel (sau pieptul de pui), cate 3-4 minute pe fiecare parte.Sarati-le, piperati-le si scoateti-le pe o farfurie.
4 Turnati in tigaie vermutul, praful de curry si frisca nebatuta sau smantana si lasati sosul sa fiarba si sa scada aproximativ 3 minute , amestecand cu o lingura de lemn.La sfarsit , adaugati putina zeama de lamaie, turnati sosul in 4 farfurii si asezati deasupra cate 3 medalioane prajite.
5.Concomitent , caliti castravetii scursi in restul de unt (25g.), incorporati castraveciorii murati , taiati marunt, presarati peste ei semintele de pin rumenite si mararul tocat si serviti-le ca garnitura langa medalioanele de carne.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Trimite si tu reteta ta! Da click aici si in scurt timp va ajunge la noi!

Va recomandam si retetele:

Cea mai frumoasa surpriza

Natura din bucatarie

Ciocolata


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Medalioane de vitel cu sote de castraveti.