Timp de preparare:
45 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 300g.tagliatele verzi,
- 150g.sunca,
- 120g.cascaval ras,
- 20cl.lapte,
- 1 lingura faina,
- 35g.unt,
- 50g.smantana,
- 1 galbenus,
- 10 fire arpagic,
- sare,piper;
Mod de preparare:
1.Preparati sosul Mornay:topiti 25g.unt intr-o tigaie, adaugati faina si amestecati bine, lasand 2 minute pe foc potrivit.Adaugati laptele putin cate putin , fierbeti 10 minute , adaugati smantana si mai lasati 2 minute.Luati de pe foc si adaugati cascavalul ras , galbenusul, sarati si piperati.
2.Incingenti cuptorul la 180*C.Separat, fierbeti pastele in 4 l. apa cu sare 8-12 minute ,conform instructiunilor.Dupa ce au fiert , le strecurati , le limpeziti cu apa rece si le puneti intr-un vas de Jena uns cu restul de unt.Peste ele puneti sunca taiata cubulete si sosul Mornay.Dati la cuptor 10-15 minute.
Serviti cu arpagic taiat marunt si presarat peste paste.Insotiti preparatul de un vin alb sec.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.