Timp de preparare:
45 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 300g.tagliatele verzi,
- 150g.sunca,
- 120g.cascaval ras,
- 20cl.lapte,
- 1 lingura faina,
- 35g.unt,
- 50g.smantana,
- 1 galbenus,
- 10 fire arpagic,
- sare,piper;
Mod de preparare:
1.Preparati sosul Mornay:topiti 25g.unt intr-o tigaie, adaugati faina si amestecati bine, lasand 2 minute pe foc potrivit.Adaugati laptele putin cate putin , fierbeti 10 minute , adaugati smantana si mai lasati 2 minute.Luati de pe foc si adaugati cascavalul ras , galbenusul, sarati si piperati.
2.Incingenti cuptorul la 180*C.Separat, fierbeti pastele in 4 l. apa cu sare 8-12 minute ,conform instructiunilor.Dupa ce au fiert , le strecurati , le limpeziti cu apa rece si le puneti intr-un vas de Jena uns cu restul de unt.Peste ele puneti sunca taiata cubulete si sosul Mornay.Dati la cuptor 10-15 minute.
Serviti cu arpagic taiat marunt si presarat peste paste.Insotiti preparatul de un vin alb sec.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei