Timp de preparare:
25 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
(pentru 4 persoane):
300g.ton(din conserva),
1/2 capatana de salata verde,
50g.masline negre,
2 cepe taiate rotocoale,
4 rosii taiate totocoale,
1 lingura ulei de masline,
1 lingura otet de vin,
3 linguri maioneza pentru salata(din magazin),
1/4 manunchi de patrujel verde tocat foarte fin,
sare,
piper proaspat macinat,
2 oua tari,
2 linguri unt,
2 felii de paine:
Mod de preparare:
1.Pestele se scurge de zeama si se zdrobeste cu furculita.Salata se spala , se scurge de apa si se rupe in bucatele (nu se taie cu cutitul ).Maslinele se scurg csi ele .
2.Intr-un bol mare se pune otetul, uleiul de masline, maioneza , patrunjelul tocat, sare si piper.Se amesteca toate ingredientele bine si se adauga salata verde.
3.Ouale fierte se curata si se taie in patru fiecare.Painea se prajeste , se taie cubulete si se rumeneste putin in unt.
4.In final, in bolul cu salata verde, punem ouale taiate , maslinele, pestele zdrobit si ornam cu bucatelele de paine prajita.(crutoane)Servim un vin alb sec.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Pregatesti in alt mod salata de ton? Da click aici si trimite reteta ta!
Salata de ton 3
- ALTE ARTICOLE DESPRE:
- otet de vin
- patrunjel
- piper
- rosii
- salata
- ton
- ulei de masline
Vizionare placuta
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară