O reteta de piept de pui.
Dificultate:
redusa

Timp de preparare:
40 - min

Ingrediente:

-500 gr. piept de pui
-1kg. cartofi nesfaramaciosi
-o ceapa
-2 morcovi mijlocii
-o cutie de ciuperci indiferent de care depinde de buget
-4 rosii se pot inlocui cu rosii din conserva
-200 gr. porumb .nu e neaparat nevoie de el
-300-400 ml. vin de preferat alb dar merge si rosu ce aveti
-3 cubulete knnor de pasare
-unt sau margarina
-un plic de condiment pt. friptura de pui
-o cana de apa
-2 -3 catei de usturoi pt. cine vrea
-ardei gras
-praf de kurry facultativ
-putin rozmarin facultativ

Mod de preparare:

-se taie pieptul de pui pe latime si nu pe lungimea lui ca sa fie mai usor de mancat.
-se freaca apoi cu condimentul de friptura pt. pui bine bucatile si se lasa.
-se curata cartofii si se taie felii rotunde cam de maxim un centimetru grosime. daca aveti rabdare se freaca feliile cu putin unt sau margarina dar nu sa ramana pe ele.
-se curata morcovii si se fac rondele.
-se pune intr-o tigaie putin unt sau ulei si apoi ciupercile spalate prin ciur si scurse sau sita din conserva cu vinul se mesteca bine cu o paleta se adauga ceapa taiata marunt apoi morcovii taiati rondele si se calesc nu mult pana se evapora vinul.
-se face intr-o craticioara apa si cuburile de concentrat de pasare (cu apa calda) sa se dizolve bine.
-se tapeaza o tava mai inalta sau un vas iena cu margarina sau unt .merge bine margarina.
-se fac rosiile felii ca si cartofii.
-se aseaza cartofii pe fundul vasului apoi carnea de pui apoi rosiile taiate felii apoi ardeiul taiat felii apoi boabele de porumb peste care se pun morcovii pe laterale si ciupercile cu ceapa pe centru.
-se incinge cuptorul inainte se pune supa facuta din cuburi si cu un pahar de vin pe laterale si se da la foc.
-daca doriti cu usturoi puteti sa pune-ti mai pe la jumatetea timpului de coacere cateii de usturoi taiati marunt si putin rozmarin si un praf de curry facultativ asta pt. cei care mananca mai condimentat pot pune si putin piper macinat sau cateva boabe.
-se mai rade putin cascaval pe deasupra tot la jumatatea timpului de coacere.
-se lasa pana se absoarbe aproape lichidul din vas chiar daca morcovii se vor rumenii putin .ca sa nu se rumeneasca prea rau ungeti-i cu unt sau margarina.
-sa aveti pofta eu am facut doua tavi intr-o zi si am servit nepotii si neamurile si abia am apucat si eu un pic .

Aceasta reteta am conceput-o dupa vreo cateva retete si am combinat-o.


O reteta propusa de: Ciucar Florinel (florinelciucar)
Retail jobs

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri