IN ACEST ARTICOL:
Este delicioasa, aromata, usor si repede de preparat, cred ca deja cunoscuta ...
Este delicioasa, aromata, usor si repede de preparat, cred ca deja cunoscuta ...

Dificultate:

redusa

Timp de preparare:

cca. 15 - min

Ingrediente:

200-250 grame de gris extra, 4 oua proaspete, 1 litru de lapte, 4-5 linhguri zahar pudra, alb, esenta de vanilie, 4 linguri apa rece + 1 pentru lapte, unt pentru forma de savarina de 1,5 - 2 litri, 2 linguri de gris pentru tapetat forma, ceva sare.

Mod de preparare:

Se aprinde cuptorul aragazului !se unge forma cu unt bine si se tapeteaza cu 1-2 linguri gris peste tot ! in doua boluri de 1 litru, pentru mixer, se pun, separat, 4 galbenuse cu 2 linguri zahar pudra si, respectiv 4 albuse cu 4 linguri apa rece! se mixeaza spuma galbenusele cu zaharul ! se bat spuma albusele cu 3-4 picaturi de zeama de lamaie si cu cele 4 linguri de apa ! peste galbenuse se pune un pic de sare si grisul, amestecand omogen si repede.
Se adauga, amestecand cu o lingura de lemn, pe verticala si aerat, albusele spuma si se pune totul in forma de savarina deja pregatita ! se da la cuptor pentru cca.30 minute, la jumatatea lui, foc moderat !este gata dupa ce se "umfla" si apoi se "aseaza" ! intre timp, un litru de lapte, indulcit cu 3 linguri de zahar plus vanilie esenta, se pune pe foc intr-o ulcica pana la fierbere/ nu clocot/, astfel ca atunci cand este gata savarina in cuptor sa putem turna usor laptele peste ea si o mai dam la cuptor 5 minute !

Se rastoarna pe un platou usor inaltat de margini - exista lapte neabsorbit -, si rece se serveste cu toping de fructe si frisca !

Pofta buna !



O reteta propusa de: Rogojan Doina (doina45ro)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri