Dificultate:
redusa
Timp de preparare:
cca. 15 - min
Ingrediente:
200-250 grame de gris extra, 4 oua proaspete, 1 litru de lapte, 4-5 linhguri zahar pudra, alb, esenta de vanilie, 4 linguri apa rece + 1 pentru lapte, unt pentru forma de savarina de 1,5 - 2 litri, 2 linguri de gris pentru tapetat forma, ceva sare.
Mod de preparare:
Se aprinde cuptorul aragazului !se unge forma cu unt bine si se tapeteaza cu 1-2 linguri gris peste tot ! in doua boluri de 1 litru, pentru mixer, se pun, separat, 4 galbenuse cu 2 linguri zahar pudra si, respectiv 4 albuse cu 4 linguri apa rece! se mixeaza spuma galbenusele cu zaharul ! se bat spuma albusele cu 3-4 picaturi de zeama de lamaie si cu cele 4 linguri de apa ! peste galbenuse se pune un pic de sare si grisul, amestecand omogen si repede.
Se adauga, amestecand cu o lingura de lemn, pe verticala si aerat, albusele spuma si se pune totul in forma de savarina deja pregatita ! se da la cuptor pentru cca.30 minute, la jumatatea lui, foc moderat !este gata dupa ce se "umfla" si apoi se "aseaza" ! intre timp, un litru de lapte, indulcit cu 3 linguri de zahar plus vanilie esenta, se pune pe foc intr-o ulcica pana la fierbere/ nu clocot/, astfel ca atunci cand este gata savarina in cuptor sa putem turna usor laptele peste ea si o mai dam la cuptor 5 minute !
Se rastoarna pe un platou usor inaltat de margini - exista lapte neabsorbit -, si rece se serveste cu toping de fructe si frisca !
Pofta buna !
O reteta propusa de: Rogojan Doina (doina45ro)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară