1 ora
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
telina
gutui
morcov
piper
albitura
pasta de urzici usturoiat
sare
maioneza cu usturoi
Mod de preparare:
Intr-o tava inalta in care sta lejer salaul curatat si spalat se toarna apa rece atat cat sa atinga aripa dorsala.Se pune la fiert.Intre timp se curata legumele.Teleina (o bucata cat in pumn de fierar)se taie in 8/8 pe lung,la fel si cele doua gutui.Morcovul se taie dupa cum te duce imaginatia pentru decor...-Urzicile sunt preparate si asteapta...Fiertura de salau nu tine mai mult de 45 min.Pe la jumatatea timpului arunci in apa ce clocoteste ingredientele...(NU trebuie sa fiarba tare)..
Platoul se orneaza dupa cum te taie...(E bine sa folodesti frunze de salata verde).Asezi pestele in pozitie normala-ca in apa-il sprijini pe laturi cu feliile de gutui si telina...Maioneza o bagi intr-o punga pentru ornat...Acoperi feliile ce sustin pestele,iar pestele il ornezi dupa cum te taie capul...In colturile platoului asezi frumos urzicile gata facute(au o culoare verde inchis),ornezi cu felii de morcov,telina,gutui......
Se serveste RECE! Salaul este in peste cu carne "alba" dar cam fada.
Maioneza cu usturoi il "incalzeste",iar gustul de gutuie fiarta si de telina te duce cu gandul la trecut...urzicile te readuc in prezent...
Reteta imi apartine 100% si jur ca atunci cand nu mai aveam argumente sa conving oamenii de afaceri,dupa ce le serveam...,obtineam TOT...incercati...
Pofta buna!
O reteta propusa de: Florescu Vasile (florescu_vasile2001)
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana