E o prajitura gustoasa si economica.

Timp de preparare:
50 - min

Dificultate:
medie

Ingrediente:
Pentru foi :

  • 300 gr faina
  • un ou
  • 1 pahar de vin cu ulei
  • 150 zahar
  • 1praf de amoniac stins cu zeama de lamiie
Crema:
  • 300 ml lapte
  • 4 lamii coaja si zeama
  • un pachet de unt
  • 3-4 linguri de faina
  • 250gr .zahar

Mod de preparare:

Se amesteca oul cu zaharul si uleiul se incorporeaza faina se pune si praf de amoniac stins si rezulta o coca care se imparte in 3. se coc 3 foi pe dosul tavii de aragaz (aprox 10-15 min) se scot fara a se rupe!! Crema: 300 ml lapte se fierb cu 250 zahar cind zahar e dizolvat se adauga zeama si coaja de la lamii si 4 linguri de faina se tine la foc mic sau pe bain -marie pina se ingroasa!
Se da deoparte cind se racoreste putin se adauga untul frecind continuu .Se pune crema intre foi si se taie a 2 zi.
Se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Hostiuc Liliana (liliana_hostiuc)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Alba ca zapada.