5 retete de salate de post

Salata de telina cu mere si nuci

Salata de telina cu mere si nuci

4 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 400 g telina radacina
  • 250 g mere
  • 250 g morcovi
  • 100 g miez de nuca
  • 50 g stafide
  • 100 ml ulei
  • 50 ml suc de lamaie
  • frunze de patrunjel si salata verde

Mod de preparare:

Telina si morcovii se curata , se spala si se dau prin razatoarea mica.. Se stropesc imediat cu apa in care s-a picurat suc de lamaie sa nu se oxideze. Merele se spala si se trece prin razatoarea mare. Stafidele se inmoaie in apa calduta cu o jumatate de ora. Se pregateste un sos din ulei, suc de lamaie si sare. Intr-un castron pentru salată se amesteca telina, morcovul, marul, nucile si stafidele,iar apoi se toarna peste ele sosul. Salata se orneaza cu frunze de patrunjel si de salata verde.

Salata bulgareasca

Salata bulgareasca

5 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 250 g. rosii
  • 2 ardei grasi
  • 1 castravete
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita otet
  • sare

Mod de preparare:

Cartofii se fierb intregi. Celelalte legume se curata, se spala si se taie felii subtiri. Cartofii se taie cubulete. Se prepara un sos din ulei, otet si sare. Se amesteca toate legume, se varsa sosul peste si se amesteca. Se poate orna cu salata verde sau masline.

 

Salata de legume si tofu

Salata de legume si tofu

1 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 600 g rosii coapte
  • 200 g castraveti
  • 200 g ardei grasi
  • 60 g ceapa
  • 100 g pasta de rosii
  • otet de mere
  • 300 g tofu
  • 50 g masline negre
  • 100 ml ulei de masline
  • oregano sau maghiran

Legumele se spala si se curata. Rosiile se taie in felii, castravetii in rondele, iar ardeiul gras tot in rondele subtiri. Ceapa se taie in rondele subtiri si se desprinde in inele. Branza se taie in cubulete. Se amesteca toate ingredientele cu branza, apoi se adauga uleiul de masline si otetul dupa gust. Se asezoneaza cu maghiran sau oregano.

 

Salata calda de paste cu legume

Salata calda de paste cu legume

2 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 400 g paste penne
  • 2 dovlecei
  • 2 vinete mici
  • 2 ardei rosii copti
  • 400 rosii cherry
  • 4 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g tofu
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lingura cu cimbrisor
  • 4 frunze de busuioc
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Spalati dovleceii si vinetele si taiati-le rondele. Curatati cepele si usturoiul si tocati-le marunt. Taiati ardeii in fasii fine. Caliti usturoiul si ceapa in putin ulei timp de 5 minute. Separat, prajiti dovleceii tot cam 5 minute, iar apoi si  vinetele. Dupa ce le scoate si pe acestea, puneti rosiile la calit in restul de ulei, fara sa se faramiteze, scurgeti-le si aseazati-le deoparte. Puneti din nou in tigaie toate celelalte legume. Asezoneaza cu sare si piper, presara cu cimbrisor, acoperati si lasati sa se caleasca timp de 20 de minute, fara a pune capacul. Adaugat rosiile in tigaie si continuati inabusirea timp de alte 5 minute. Intre timp, fierbeti pastele in apa multa, cu sare, aproximativ 10 minute, dupa care scurgeti-le.Varsati-le intr-un bol, stropiti-le cu putin ulei si amestecati, dupa care adaugati legumele fierte. La final, orneazati cu tofu si frunze de busuioc, dupa care o serviti cat este calda.

Salata de cartofi

Salata de cartofi

3 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 400 g cartofi
  • 200 ml vin alb
  • 200 g gogosari
  • 300 g rosii
  • 30 ml otet
  • 30 g capere
  • 30 g masline
  • 100 g orez fiert
  • 150 g  masline negre
  • sare

Mod de preparare:

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in cubulete si se fierb in apa cu sare, apoi se strecoara si se pun intr-un castron. Se toarna peste ei vinul alb si se lasa ss stea asa cel putin o ora. Intre timp se spala gogosarii, se taie in fasii subtiri. Rosiile se spala si se taie felii. Gogosarii se adauga usor peste cartofii marinati in vin, apoi pe rand otet, ulei, mustar, capere, masline negre fara samburi si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune apoi si orezul fiert, se amesteca. Se serveste rece!

Salata de telina cu mere si nuci
Salata bulgareasca
Salata de legume si tofu
Salata calda de paste cu legume
Salata de cartofi

Rezumat

Iata 5 retete de salate de post. Sunt pline de vitamine, savuroase si extrem de aromate.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri