Pui la capac

12:11, 6 Noiembrie 2007 publicat în Retete culinare

Pui la capac rapid si delicios.

Ingrediente:

  • 1 pui
  • busuioc
  • cimbru
  • piper macinat
  • sare
  • 100 ml vin alb
  • o ligura de ulei sau putin unt
  • 50 ml apa

Mod de preparare:

Intr-o cratita se pune apa (jumatate din volum) peste care se pune un capac intors.
Puiul intreg se taie pe jumatate se spala si se unge cu ulei sau unt peste care se presara cu condimente pe ambele parti dupa care se aseaza pe capac in care s-a turnat apa.

Se introduce in cuptor si se intoarce pe ambele parti. Se adauga vinul.Ultima trebuie sa fie partea cu pieita pentru a deveni crocanta.

In acest mod puiul devine foarte gustos si isi pastreaza suculenta interioara, iar exteriorul este crocant in comparatie cu puiul pe sticla care este mai fad si mai uscat.

Pofta buna!


O reteta propusa de: Matilda Mihalcea (M2)

Citeste si:
#Gatimacasa: Aparate pentru gătit acasă și preparat mâncăruri...
#Gatimacasa: Aparate pentru...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri