Pentru blat
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri ulei
- 1 praf de zahar vanilinat
- coaja de la 1/2 lamaie
- 1 lingurita praf de copt stins
Pentru umplutura
- 6 linguri zahar
- 1 kg de mere
- 1 plic de sarlota de vanilie (atentie ca mai aveti nevoie pt sarlota de 500ml lapte)
Pentru decor
frisca - 250 g
scortisoara
Mod de preparare:
Cele 6 linguri de zahar pentru umplutura se caramelizeaza intr-o tava dreptunghiulara. Se da deoparte sa se raceasca. Se separa galbenusurile de albusuri. Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Se adauga zaharul vanilinat si coaja de lamaie. Separat se bat galbenusurile cu uleiul.Galbenusurile batute cu uleiul se incorporeaza treptat in albusurile cu zaharul.
Treptat se adauga si faina amestecand de sus in jos. In tava caramelizata se pun merele, care au fost curatate de coaja si samburi si taiate felii. Se adauga aluatul si coace acest blat cu mere la cuptor timp de 30 - 35 de minute la foc potrivit. Cand este coapta se rastoarna pe un platou de lemn. Se lasa sa se raceasca.
Se prepara sarlota conform instructiunilor de pe pachet. Se raceste. In tava in care s-a copt blatul se pune la loc blatul racit avand grija ca merele caramelizate sa vina deasupra.
Se adauga sarlota putin caldutza si se tine la rece. Cand s-a racit complet se adauga frisca si se pudreaza cu putina scortisoara.
Este delicioasa!
O reteta propusa de: Elisabeta Ilie (Saphire)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară