Pentru blat
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri ulei
- 1 praf de zahar vanilinat
- coaja de la 1/2 lamaie
- 1 lingurita praf de copt stins
Pentru umplutura
- 6 linguri zahar
- 1 kg de mere
- 1 plic de sarlota de vanilie (atentie ca mai aveti nevoie pt sarlota de 500ml lapte)
Pentru decor
frisca - 250 g
scortisoara
Mod de preparare:
Cele 6 linguri de zahar pentru umplutura se caramelizeaza intr-o tava dreptunghiulara. Se da deoparte sa se raceasca. Se separa galbenusurile de albusuri. Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Se adauga zaharul vanilinat si coaja de lamaie. Separat se bat galbenusurile cu uleiul.Galbenusurile batute cu uleiul se incorporeaza treptat in albusurile cu zaharul.
Treptat se adauga si faina amestecand de sus in jos. In tava caramelizata se pun merele, care au fost curatate de coaja si samburi si taiate felii. Se adauga aluatul si coace acest blat cu mere la cuptor timp de 30 - 35 de minute la foc potrivit. Cand este coapta se rastoarna pe un platou de lemn. Se lasa sa se raceasca.
Se prepara sarlota conform instructiunilor de pe pachet. Se raceste. In tava in care s-a copt blatul se pune la loc blatul racit avand grija ca merele caramelizate sa vina deasupra.
Se adauga sarlota putin caldutza si se tine la rece. Cand s-a racit complet se adauga frisca si se pudreaza cu putina scortisoara.
Este delicioasa!
O reteta propusa de: Elisabeta Ilie (Saphire)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor