O budinca excelenta!

Ingrediente si mod de preparare

Pentru blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 10 linguri de gris.

Pentru insiropat: 1 litru lapte indulcit cu zahar dupa gust, in care poti adauga putina esenta de vanilie, sau rom sau de care doresti.

Pentru inceput iei 1 kg de mere taiate felii potrivit de subtiri,(pe care le pui pe fundul cratitei in care vei face blatul)peste care presari zahar dupa gust si pe care le bagi la cuptorul preincalzit sa se rumeneasca si sa se topeasca zaharul. Dupa ce vei face compozitia de blat, il vei turna peste merele astfel pregatite.

Blatul:albusele celor 5 oua se bat spuma cu un praf de sare,apoi se aduga cele 5 lg de zahar, galbenusele si cele 10 lg de gris. Compozitia se pune peste merele pregatite si se baga la cuptor.
Separat,s e face siropul din lapte fiert in prealabil indulcit dupa gust si aromat cu zahar vanilat sau esenta .

Dupa ce se coace blatul si s-a racorit, se toarna siropul peste blat care este inca in cratita , se lasa o jumatate de ora dupa care se rastoarna pe platou.
Cine doreste, poate orna cu frisca.dar e foarte racoritor si fara!

Se baga la frigider si se poate consuma dupa ce s-a racit putin.

Pofta buna!

O reteta propusa de Olga Emanuela Sain


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Budinca de gris cu mere.