O reteta gustoasa de sarmalute cu branza.

Ingrediente
4 portii

  • 20 frunze foi de vita
  • 200 grame branza dulce
  • 100 grame telemea
  • 50 grame de orez
  • 50 grame de ceapa
  • 30 ml de ulei
  • 1 legatura de marar
  • 400 ml suc de rosii
  • 20 grame sare
  • 2 grame piper

Mod de preparare

Ceapa tocata marunt se caleste in ulei, apoi se adauga orezul, se amesteca bine si se fierbe 10-15 min, pana se umfla orezul, dupa care se lasa la racit.
Se oparesc folie de vita in apa clocotita aproximativ 1-2 minute, se scurg de apa si se lasa la racit.
Intr-un vas se combina branza de vaci, telemeaua rasa, marul tocat si compozitia de orez, apoi se amesteca usor.
Cu acesta compozitie se impacheteaza sarmalutele in foi de vita, se aseaza intr-un vas, se toarna deasupra sucul de rosii apoi se introduce la cuptor timp de 30-40 de minute.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Bucataru Teodora


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Sarmalute cu branza.