Ingrediente
- unt
- mere
- zahar
- scortisoara pudra
- 4 albusuri
- 1-2 plicuri de zahar vanilat
- faina
- frisca
-stafide
Mod de preparare
Intr-o cratita (sau tava speciala!) de 3 litri unsa bine cu unt, se inghesuiesc bine( dar bine) mere curatate si taiate in 4 (dupa preferinte "crapaturile" se astupa cu cateva stafide) se presara o cana de zahar peste ele (si putina scortisoara pudra) si se introduc in cuptorul incins la foc potrivit pana se topeste zaharul si se inmoaie merele.
Cat timp acestea stau la cuptor se bat 4 albusuri cu 4 linguri de zahar si 1-2 plic de zahar vanilat, se adauga galbenusurile si 4 linguri de faina amestecate cu 1/2 praf de copt.
Se scoate cratita cu mere din cuptor ( cand este zaharul topit si mere moi)si se adauga (rapid) compozitia de mai inainte! Se introduce de nou in cuptor pana ce s-a copt aluatul (se incearca cu o scobitoare).
Lasati sa se raceasca bine (eventual bagati la frigider), rasturnati pe un platou, adaugati o budinca de vanilie, cremsnit sau doar frisca! Dar frisca neaparat!
Garantez.... e delicios!
Pofta buna!
O reteta propusa de: Danuta
Va recomandam si urmatoarele retete:
Tort de sarlota
Tort de iaurt
Tort Jack Daniel's
Tort de morcovi
Tort delicios cu fructe
Învățătorul care a adus prima medalie de aur la școala din Giurgița face naveta 100 km pe zi pentru a le preda copiilor
Studiu: Peste o treime dintre gravide nu au fost la control ginecologic în timpul sarcinii. 18% dintre gravidele incluse în studiu au între 13 și 17 ani
Always, un brand P&G, susține și în acest an beneficiarele Asociației Pe Stop, femei din medii defavorizate, cu peste 220.000 de absorbante distribuite gratuit
Legea Dualității: cum integrăm partea luminoasă și pe cea întunecoasă în plan personal și profesional