Ingrediente
- 300 g carne tocata de vita
- 250 g sunca presata taiata bucatele
- ulei de masline
- unt
- sare
- piper
- patrunjel tocat
- 750 ml de passata de rosii sau 500 ml de bulion
- 300 g orez cu bobul mare
- vegeta
Mod de preparare
Intr-o oala incapatoare de teflon se caleste carnea tocata si sunca presata intr-un amestec de ulei cu unt (jumatate din cantitate ulei-jumatate unt).
Se adauga sare, piper dupa gust, patrunjelul tocat, si cand carnea este calita se adauga sucul de rosii sau bulionul. Cand sosul este gata se adauga orezul, amestecandu-se bine sa nu se prinda.
Separat se fierbe apa si se adauga vegeta, obtinandu-se supa de legume. Din aceasta supa se adauga treptat putin cate putin in orez, amestecand tot timpul, avand grija sa nu se prinda.
Scopul adaugarii treptate a supei de legume este ca orezul sa iasa "al dente", si nu rasfiert.
Se serveste imediat cu parmezan ras.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Ardeleanu Lavinia-Alina
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate