Ingrediente
- 300 g carne tocata de vita
- 250 g sunca presata taiata bucatele
- ulei de masline
- unt
- sare
- piper
- patrunjel tocat
- 750 ml de passata de rosii sau 500 ml de bulion
- 300 g orez cu bobul mare
- vegeta
Mod de preparare
Intr-o oala incapatoare de teflon se caleste carnea tocata si sunca presata intr-un amestec de ulei cu unt (jumatate din cantitate ulei-jumatate unt).
Se adauga sare, piper dupa gust, patrunjelul tocat, si cand carnea este calita se adauga sucul de rosii sau bulionul. Cand sosul este gata se adauga orezul, amestecandu-se bine sa nu se prinda.
Separat se fierbe apa si se adauga vegeta, obtinandu-se supa de legume. Din aceasta supa se adauga treptat putin cate putin in orez, amestecand tot timpul, avand grija sa nu se prinda.
Scopul adaugarii treptate a supei de legume este ca orezul sa iasa "al dente", si nu rasfiert.
Se serveste imediat cu parmezan ras.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Ardeleanu Lavinia-Alina
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?