O supa gustoasa si rapid de preparat.
Ingrediente
- conopida medie
- un morcov
- o radacina de patrunjel
- o ceapa mijlocie
- doi ardei
- o rosie
- 2 linguri cu ulei
- o lingura cu faina
- 100 g smantana
- o legatura de patrunjel verde
- sare
Mod de preparare
Se pun 3 litri de apa la fiert intr-o oala mai mare. Cand apa clocoteste, se adauga zarzavatul (minus conopida si rosia) curatat, spalat si dat pe razatoare sau taiat in bucatele mici.
Dupa ce zarzavatul s-a fiert pe jumatate, se adauga rosia taiata foarte marunt si conopida desfacuta in buchetele mici.
Se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie conopida, apoi se drege supa cu faina dezlegata in smantana, se adauga putin ulei, se sareaza, dupa gust, si se mai da intr-un clocot. Se serveste presarata cu patrunjel verde.
Se poate si asa: E gustoasa si cu niste branza rasa direct in farfurie.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Ardeleanu Lavinia-Alina
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei