O reteta extrem de gustoasa!
Ingrediente
-- aluat
- 300 g aluat de foi congelat( 6 foi patrate)
-- umplutura:
- 300 g prune
- un ou
- 150 g branza de vaci
- 2 linguri zahar
- 1/2 plic praf de budinca de vanilie
- 50 g smantana
--in plus:
- 2 linguri de lapte
- 100 g zahar pudra
- 2 lingurite suc de lamaie
Mod de preparare
Foile de aluat se scot din congelator si se lasa sa se decongeleze pe o planseta, una langa alta, cca 10 minute
Pentru umplutura, se curata prunele se golesc de samburi si se taie bucati. Se separa oul, se bate albusul cu o lingura de zahar.
Separat, in alt castron se aseaza branza de vaci, se adauga galbenusul, praful de budinca, smantana si o lingura de zahar; se amesteca.
Se aseaza deasupra albusul batut si bucatile de prune, se inglobeaza usor, cu miscari verticale.
Se incinge cuptorul la 200 grade C si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Compozitia se repartizeaza pe patratele de aluat si se lasa de jur imprejurul fiecarui patrat o margine libera de circa 1 cm ( va trebui sa le impachetati ca o branzoaica).
Se aseaza bascutele pe tava si se ung atent cu lapte sa nu curga si in tava. Se coc circa 20 de minute.
Se scot bascutele din cuptor, se lasa sa se racoreasca.
Se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie, bascutele calde se ung cu aceasta glazura folosind o pensula.
Pofta buna!
O reteta propusa de Laura
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?