Delly va ofera ocazia sa pregatiti in propria bucatarie niste eclere delicioase. Va veti convinge ca sunt chiar mai bune decat cele cumparate de la cofetarie.

Delly va ofera ocazia sa pregatiti in propria bucatarie niste eclere delicioase. Va veti convinge ca sunt chiar mai bune decat cele cumparate de la cofetarie.

Ingrediente

- 6 linguri faina
- 250 ml de lapte
- 4 oua
- sare
- 2 lingurite de zahar
- crema de vanilie sau ciocolata
- 100 g unt

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune laptele, untul si putina sare si se pune la fiert. Cand incepe sa dea in fiert se adauga faina si se amesteca foarte repede nelasand compozitia sa fiarba.

Trebuie sa se formeze o coca si dupa ce se ia de pe foc, se lasa putin si se adauga, amnestecand, ouale. Compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.

Din acest aluat se fac forme lunguiete cam de masura unui deget mare (cand sunt la cuptor acestea cresc).

Se pun pe tava si se tin in cuptor 20 - 25 minute.

Dupa ce s-au copt se taie in jumatate pe lungime si se umplu cu o crema, in functie de preferinte.

Pofta buna!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Eclere.