Incet, incet patrundem in fiecare bucatarie si nicio reteta nu va mai fi un mister. Sa vedem cum putem pregati o baclava delicioasa.

Incet, incet patrundem in fiecare bucatarie si nicio reteta nu va mai fi un mister. Sa vedem cum putem pregati o baclava delicioasa.

Ingrediente

1 pachet de aluat de multistraturi cumparat
1 cutie margarina
300 g nuci
150 g zahar
150 g alune taiate marunt

pentru sirop:

750 ml apa
750 ml zahar

Mod preparare

Intr-o tava unsa cu margarina se pune un strat din aluat, apoi se unge aluatul si se adauga alt strat (aproximativ 4-5 straturi).
Pentru compozitie se pun in blender: nucile, alunele, 150 g zahar si adauga si putina scortisoara. Crema obtinuta se pune in tava si peste se pun alte 4-5 straturi de aluat.

Se pregateste si un sirop care trebuie sa fiarba pana devine putin gros.

Tava se baga la cuptor aproximativ 6-7 minute. Dupa ce s-a racit siropul se toarna peste baclava.

Se baga la frigider si se serveste.

Pofta buna!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Baclava.