Ghiveci calugaresc -o bogatie delicioasa de legume, Spanac cu porumb dulce, Crema de ciuperci carotata, Tofu cu sparanghel scaldat in suc de portocale, Briam grecesc cu cartofi si dovlecei, Stevie cu orez si legume, Snitele de soia in sosulet cu usturoi - iata 7 retete de post nepermis de gustoase la care ar pofti chiar si cei mai inraiti "carnivori".

1. Crema de ciuperci carotata

Ingrediente:

600 g ciupercute
200 g margarina
1 si ½ lingura faina
1 radacina telina mica
1 legatura frunze telina verzi
1 ceapa mare
250 g morcovi
sare
piper
miez paine

Preparare: Se spala ciupercile bine (daca sunt mai mari se taie in cuburi foarte mici) si se ung cu jumatate din cantitatea de margarina (100 de grame). Intre timp, se curata morcovii, telina si ceapa, se spala si se pun sa fiarba intr-o oala cu apa si sare.

Separat, intr-un alt vas, se pune la incins restul de margarina (celelalte 100 de grame), iar peste ea se adauga faina care se caleste putin. Peste faina se adauga ulterior si zeama de la legumele fierte. Se amesteca bine, avand grija sa nu se formeze cocoloase, se strecoara cu ajutorul unei site si apoi se adauga legumele fierte tocate, date prin razatoare, pasate sau zdrobite la robotul de bucatarie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Accesorii perfecte pentru Paște de la CCC Sheraton Bucharest Hotel propune brunch-ul de Paște sub conceptul The Art of Gathering

Ciupercile se maruntesc si ele la robot sau se dau prin masina de tocat adaugand si putin miez de paine, adaugandu-se peste supa de legume si lasandu-se sa fiarba cu totul. Cand supa se ingroasa si devine de consistenta unei creme, se indeparteaza de pe foc si se adauga frunzele de telina tocate marunt. Servita calda, cu crutoane de paine, crema de ciuperci cu morcovi este delicioasa.

2. Tofu cu sparanghel scaldat in suc de portocale

Sparanghelul este indicat in anemii si in cazul asteniilor de primavara intrucat este un tonic excelent, se asimileaza usor, contine vitaminele A si C, fier, potasiu, zinc, avand totodata un continut caloric scazut.

Ingrediente:

200 g tofu (o branza speciala de soia care se gaseste in comert)
300 g sparanghel
2 portocale
2 lingurite ulei susan
2 lingurite ulei masline
2 lingurite otet balsamic
2 lingurite miso alb (produs traditional japoez obtinut prin fermentatie din soia, sare si o cereala –orz sau orez)

Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN ORA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI, din 2 aprilie, la Metropola TV 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

Preparare: Se storc portocalele de suc, iar o parte din coaja lor se da prin razatoare. Separat, intr-un vas, se prepara un sos special prin amestecarea uleiului de susan si a celui de masline cu otetul balsamic, cu sucul si coaja de portocale, cu miso. Acest sos proaspat obtinut se imprastie peste tofu taiat cubulete, lasandu-se sa se marineze timp de 20 de minute. Dupa 20 de minute, tofu se scoate din sosul aromat si se intinde intr-o tava tapata cu hartie si putin ulei care se va introduce la cuptor. Cand tofu devine auriu la culoare, se adauga si sparanghelul si se lasa cu totul la cuptor pentru inca 10 minute. Cand este gata, se scoate din tava sparanghelul si tufu, se indeparteaza hartia si se asaza in mijlocul unei farfurii albe. Se scalda totul cu sosul special de portocale, ramas de la marinat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri