Lichior de cafea
Și ce mod mai bun de a încheia masa de Crăciun decât prin savurarea unui lichior de cafea, preparat acasă? Prepararea durează aproximativ 10 zile, dar rezultatul final este un adevărat success.
Foto: By 5PH /Shutterstock
Ingrediente
250ml apă (pentru siropul de zahăr)
250g zahăr tos (pentru siropul de zahăr)
250g Alcool 95°
100ml espresso Lavazza Qualità Oro
25g praf de cafea
150ml apă
2 păstăi de vanilie
Preparare
Să începem cu siropul de zahăr: pentru prepararea lui, amestecă zahărul și apa într-o tigaie, lasă-l să dea în fiert și mai fierbe-l pentru încă 9 minute.
Să trecem la prepararea lichiorului: lasă vanilia și pudra de cafea să infuzeze în alcool pentru 7 zile.
Filtrează lichidul obținut cu ajutorul unui prosop de hârtie sau filtru, udat și stors în prealabil, folosind o plasă de sită mai fină sau mai mare.
Între timp, prepară espresso-ul.
Amestecă siropul de zahăr (250g) cu alcoolul. Apoi adaugă espresso-ul și apa pentru a reduce conținutul de alcool.
Permite-i să se răcească la temperatura camerei.
Toarnă-l într-o sticlă și apoi pune-l în congelator.
După ce s-a răcit, lichiorul este numai bun pentru a fi servit.
Foto fr si main: By zarzamora /Shutterstock
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV