Lichior de cafea
Și ce mod mai bun de a încheia masa de Crăciun decât prin savurarea unui lichior de cafea, preparat acasă? Prepararea durează aproximativ 10 zile, dar rezultatul final este un adevărat success.
Foto: By 5PH /Shutterstock
Ingrediente
250ml apă (pentru siropul de zahăr)
250g zahăr tos (pentru siropul de zahăr)
250g Alcool 95°
100ml espresso Lavazza Qualità Oro
25g praf de cafea
150ml apă
2 păstăi de vanilie
Preparare
Să începem cu siropul de zahăr: pentru prepararea lui, amestecă zahărul și apa într-o tigaie, lasă-l să dea în fiert și mai fierbe-l pentru încă 9 minute.
Să trecem la prepararea lichiorului: lasă vanilia și pudra de cafea să infuzeze în alcool pentru 7 zile.
Filtrează lichidul obținut cu ajutorul unui prosop de hârtie sau filtru, udat și stors în prealabil, folosind o plasă de sită mai fină sau mai mare.
Între timp, prepară espresso-ul.
Amestecă siropul de zahăr (250g) cu alcoolul. Apoi adaugă espresso-ul și apa pentru a reduce conținutul de alcool.
Permite-i să se răcească la temperatura camerei.
Toarnă-l într-o sticlă și apoi pune-l în congelator.
După ce s-a răcit, lichiorul este numai bun pentru a fi servit.
Foto fr si main: By zarzamora /Shutterstock
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă