Pregătește-te să îi uimești pe cei dragi cu un desert pe bază de cafea, alături de un lichior unic, preparat acasă.

Lichior de cafea

Și ce mod mai bun de a încheia masa de Crăciun decât prin savurarea unui lichior de cafea, preparat acasă? Prepararea durează aproximativ 10 zile, dar rezultatul final este un adevărat success.

Foto: By 5PH /Shutterstock

Ingrediente

250ml apă (pentru siropul de zahăr)

250g zahăr tos (pentru siropul de zahăr)

250g Alcool 95°

100ml espresso Lavazza Qualità Oro

25g praf de cafea

150ml apă

2 păstăi de vanilie

Preparare

Să începem cu siropul de zahăr: pentru prepararea lui, amestecă zahărul și apa într-o tigaie, lasă-l să dea în fiert și mai fierbe-l pentru încă 9 minute.

Să trecem la prepararea lichiorului: lasă vanilia și pudra de cafea să infuzeze în alcool pentru 7 zile.

Filtrează lichidul obținut cu ajutorul unui prosop de hârtie sau filtru, udat și stors în prealabil, folosind o plasă de sită mai fină sau mai mare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Între timp, prepară espresso-ul.

Amestecă siropul de zahăr (250g) cu alcoolul. Apoi adaugă espresso-ul și apa pentru a reduce conținutul de alcool.

Permite-i să se răcească la temperatura camerei.

Toarnă-l într-o sticlă și apoi pune-l în congelator.

După ce s-a răcit, lichiorul este numai bun pentru a fi servit.

Foto fr si main: By zarzamora /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri