IN ACEST ARTICOL:

Pregătește-te să îi uimești pe cei dragi cu un desert pe bază de cafea, alături de un lichior unic, preparat acasă.

Lichior de cafea

Și ce mod mai bun de a încheia masa de Crăciun decât prin savurarea unui lichior de cafea, preparat acasă? Prepararea durează aproximativ 10 zile, dar rezultatul final este un adevărat success.

Foto: By 5PH /Shutterstock

Ingrediente

250ml apă (pentru siropul de zahăr)

250g zahăr tos (pentru siropul de zahăr)

250g Alcool 95°

100ml espresso Lavazza Qualità Oro

25g praf de cafea

150ml apă

2 păstăi de vanilie

Preparare

Să începem cu siropul de zahăr: pentru prepararea lui, amestecă zahărul și apa într-o tigaie, lasă-l să dea în fiert și mai fierbe-l pentru încă 9 minute.

Să trecem la prepararea lichiorului: lasă vanilia și pudra de cafea să infuzeze în alcool pentru 7 zile.

Filtrează lichidul obținut cu ajutorul unui prosop de hârtie sau filtru, udat și stors în prealabil, folosind o plasă de sită mai fină sau mai mare.

Între timp, prepară espresso-ul.

Amestecă siropul de zahăr (250g) cu alcoolul. Apoi adaugă espresso-ul și apa pentru a reduce conținutul de alcool.

Permite-i să se răcească la temperatura camerei.

Toarnă-l într-o sticlă și apoi pune-l în congelator.

După ce s-a răcit, lichiorul este numai bun pentru a fi servit.

Foto fr si main: By zarzamora /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri