Ingrediente:
1 pui de dimensiune medie
1 kg gutui
100 g unt
80 g faina
1 pahar lapte (250-300 ml lapte)
1 lingura zahar
sare
piper
1 legatura patrunjel verde, proaspat
Preparare:
Puiul se taie in bucati mai mici si se inabusa, adaugandu-se sare si piper. Intre timp, se sorteaza gutuile mari, sanatoase si bine coapte. Se curata de puf si se spala bine pentru a-l indeparta complet. Gutuile se curata de samburi si de miezul tare si se taie in felii mai mici sau in cubulete care se asaza uniform intr-o tava mica. Deasupra feliilor de gutuie se pune putin unt, dupa care tava se introduce la cuptor. Tava cu feliile de gutui se lasa la foc potrivit pentru aproximativ un sfert de ora. Cand sunt gata, se scoate tava din cuptor, iar continutul ei se adauga peste carnea de pui inabusita.
Din untul ramas, lapte si faina se prepara un sos delicios in felul urmator: Intr-o alta tigaie, se incalzeste untul pana se topeste usor dupa care se adauga faina treptat, mestecandu-se continuu pentru a se evita formarea cocoloaselor. Dupa cateva minute, faina si untul se sting cu un pahar de lapte si se lasa sa fiarba, amestecandu-se, timp de 20 de minute. Dupa gust, se condimenteaza cu sare si piper. Cand este gata sosul, se toarna peste bucatile de pui si cele de gutui. Se lasa sa fiarba cu totul pentru inca 20 de minute dupa care se adauga zaharul, lasandu-se sa se dizolve. Mancarica de pui cu gutui si lapte este deosebit de parfumata si gustoasa si se serveste calda, presarand deasupra patrunjel verde, taiat marunt.
Pofta buna!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară