Ne mai despart doar cateva zile de marea sarbatoare a Pastelui. Cu mic, cu mare, ne pregatim cum stim noi mai bine pentru sarbatoarea Invierii. Mai mult decat o simpla traditie, masa de Pasti a devenit un adevarat ritual, ocazia ideala de a-i avea alaturi pe toti cei dragi si de a va bucura impreuna de Invierea Domnului si de bucatele gustoase de pe masa.
1 legatura de ceapa verde
1 legatura de usturoi
2 linguri de ulei
600 g spanac fiert
250 g cas sau telemea desarata
2 oua si un albus
6 oua
1 galbenus pentru uns deasupra
Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Se toaca ceapa si usturoiul, se prajesc in ulei, apoi se adauga spanacul fiert si scurs bine si se caleste cateva minute, apoi se lasa sa se raceasca.
Se ia o forma de tort cu peretii detasabili si se imbraca cu aluat.
Se pastreaza o bucata de aluat drept capac.
Intr-un castron se amesteca spanacul cu branza rasa pe razatoarea mare, cu cele doua oua, sare si piper dupa gust.
Se pune compozitia peste aluatul din forma si se fac cu dosul unei linguri 6 adancituri in care se pun ouale crude.
Se acopera cu foia de aluat pastrata si care se fixeaza bine prin apasare de peretii formei.
Cu ajutorul unui cutit bine ascutit se inteapa aluatul de deasupra in cateva locuri.
Se introduce tava intr-un cuptor bine incalzit si se coace pana se rumeneste frumos deasupra.
Se lasa sa se racoreasca in forma spoi se portioneaza.

O reteta propusa de: Nastac Miruna (Dianana)

Tort delicios de ciocolata

Blat:
-5 oua
-250g zahar
-100ml ulei
-250g faina
-1 praf de copt
-1 fiola aroma

Crema:
-6 galbenusuri
-250g zahar
-2 linguri faina
-1 cana de lapte
-6 cubulete de ciocolata menaj
-1 fiola de esenta
-1 pachet de unt

Glazura:
-6 cuburi ciocolata de menaj
-70g unt
-4 linguri de lapte sau 2 plicuri de glazura ciocolata

Mod de preparare:

Blatul: galbenusurile cu 1/2 din zahar + 5 linguri de apa se bat crema.Se adauga treptat uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt si fiola de esenta, rezulta crema densa in care se vor amesteca cu mana foarte usor albusurile batute spuma cu 1/2 zahar. Se tapeteaza forma de tort se toarna compozitia si se introduce la cuptor, foc moderat, 45 minute.

Crema: Se amesteca galbenusurile cu laptele, zaharul, faina si esenta, f. bine si se pune compozitia pe foc mic pana devine ca o ciulama si face 2,3 basicute, apoi se pune la racit. Se topeste ciocolata si dupa ce nu mai este fierbinte se amesteca cu crema rezultata mai sus, apoi se adauga si untul. Crema de ciocolata trebuie sa fie rece cand se umple blatul.

Glazura: Se pune la topit ciocolata (se topeste in baie de aburabur) si se adauga apoi laptele si untul.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Preparate speciale pentru o masa perfecta de Paste.